2008-02-25 11:38

"Vi måste bli effektivare"

Inför kvällens tv-match i TV4 Sport mellan Dalen och Falun har innebandy.se intervjuat Dalens Peder Bodén. Peder gjorde nyligen sin 500:e poäng och i intervjun kommenterar han bland annat vad som krävs för att Dalen skall lyckas i slutspelet.

Ni möter Falun i dagens tv-match i TV4 Sport. Hur känns det inför matchen?
– Det känns bra. Det gick ju bra senast då vi vann mot Warberg. Sedan är det alltid roligt med tv-match.

Vad är viktigt att tänka på när man möter Falun och vad kommer att krävas av er för att ni skall vinna?
– Det är nog rätt så mycket att tänka på med tanke på hur bra de har spelat i år. Men det gäller väl att hålla koll på Mattias Helgesson som är den som varit hetast i Falun den här säsongen. Sedan har de också en bra och stor målvakt i Erik Ställ som vi måste överlista.


Peder Bodén har siktet inställt på slutspelet. Foto: Bildbyrån.


– För vår egen del så gäller det att göra en bra match med bra defensiv som mot Warberg. Sedan måste vi bli effektivare och göra mer mål. Vi skapar mycket chanser men får inte dit bollen. Falun är tunga att möta men vi siktar på vinst.

Hur är läget i truppen? Några skador eller sjukdomar?
– Ulf ”Labbe” Brännström är det lite osäkert med, han fick en smäll i matchen mot Warberg. Sedan är Daniel Marklund fortfarande knäskadad. I övrigt så ser det bra ut och alla skall var krya.

Förra söndagen slog ni som första lag i SSL under den här säsongen de klara seriesegrarna Warberg. Vad tar ni med er från den matchen?
– Framförallt vår defensiv och vårt hårda jobb. Tack vare det fick vi matchen dit vi ville mot Warberg.

Ni är nu helt klara för slutspel. Hur förbereder ni er inför slutspelet?
– Vi tar en match i taget och försöker pricka in formen och få ihop våra femmor. Det är bra om vi vinner några matcher och får toppat in formen, då tror jag vi kan bli svåra att möta när det gäller.

Det har varit lite blandade resultat från er sida under säsongen. Vad tror du om era chanser i ett kommande slutspel?
– Jag tycker vi har goda chanser. De matcher som vi inte vunnit i år så har det berott på vår dåliga effektivitet. Vi har många skott på mål men inte i mål. Jag tycker att vi spelat bra under hela säsongen enda problemet är att vi kört fast framför mål.

I matchen mot Warberg kom du också upp i 500 poäng under din karriär i den högsta serien. Med det är du den femte spelaren att komma över den gränsen. Hur känns det?
– Det känns jäkligt roligt. Det är något man kan vara stolt över, det är ju inte så många som kommit över den gränsen. Det är väldigt roligt och något man kan komma ihåg när man lagt av med innebandyn. På något sätt så är det en magisk gräns som visar att man varit med väldigt länge och spelat hyfsat hela tiden.

Du har sammanlagt gjort 27 poäng i SSL den här säsongen Hur nöjd är du med din insats under säsongen så här långt?
– Jag tycker det är godkänt ändå. Spelmässigt tycker jag att det har gått bra men för mig precis som för resten av laget har det varit lite stolpe ut när man närmat sig målet. Men jag tycker att det har lossnat lite nu efter jul och jag hoppas att det ska gå ännu bättre nu när det närmar sig slutspel.

Det är nu två säsonger sedan du var med i landslaget senast. Det är VM i december, vad tror du om dina chanser att komma med där?
– Jag har faktiskt inte en aning om det. Jag vet inte riktigt hur de resonerar i landslagsledningen. Men helt klart vore det en bonus om man kom med och jag skulle inte tacka nej om jag blev uttagen till landslaget igen. Samtidigt så är det väldigt hård konkurrens i landslaget med många väldigt bra spelare.

Din bror Alexander Bodén var med i senaste landslagstruppen. Hur skulle det kännas att spela VM tillsammans med honom?
– Det skulle vara hur roligt som helst. Men det är nog väldigt små chanser då det är extremt hård konkurrens kring vänsterforwardsplatserna i landslaget. Men det skulle vara mäktigt om vi båda kom med.

Då får jag tacka för mig och önska er lycka till i kvällens match.
– Tack så mycket.

Måndagens match mellan Dalen och Falun sänds i TV4 Sport med start klockan 19.00

Författare: Johan Norberg


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>