2008-02-02 19:52

Underhållande match när Sverige vann

Det blev ytterligare en seger för Sveriges damlandslag i World Challenge. I dagens match vann man över Finland med 9-5. Finland var dock med länge i matchen och det var först på slutet som Sverige kunde dra ifrån ordentligt.

Sverige inledde bäst med ett bra tempo och med en hel del chanser. Efter sju minuter tog Sverige ledningen genom debutanten Malin Hansen. Sverige ökade sedan även på till 2-0.

Finland var dock inte ofarliga och hade en del bra lägen och med fem minuter kvar av den första perioden reducerade Finland till 2-1. Sverige replikerade dock fort och innan perioden var slut hade man åter en tvåmålsledning, 3-1.

– Vi började väldigt bra. Vi satte press på dem och satte även våra chanser. Vi rullade också runt bollen bra och lät alla i laget ha boll, sade Pixbos Camilla Nilsson om den första perioden.


Sveriges Josefina Eiremo i kamp med finlands Jenni Morottaja.
Foto: Bildbyrån

Andra perioden fortsatte ungefär som den första med ett öppet roligt spel med mycket chanser inför 1081 personer i Lisebergshallen i Göteborg. Efter finlandsreducering till 3-2 drog Sverige ifrån igen och ledde med 5-2 inför den sista perioden.

I tredje perioden närmade sig Finland något igen då man reducerade redan efter sju sekunder. Finland kom dock inte närmare än 6-4 och Sverige drog på slutet ifrån till slutresultatet 9-5.

– Vi spelar bra idag och framförallt så fortsätter vi kämpa hela matchen igenom. Vi fortsätter göra mål hela tiden och spelar också bra försvarsspel. Vi ger inte Finland några chanser idag, sade Camilla Nilsson efter matchen.

Matchfakta


Författare: Johan Norberg

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>