2008-02-01 21:30

Storseger även för damerna

Det blev storseger även för det svenska damlandslaget som i helgen spelar World Challenge i Göteborg. Svenskorna som också spelade mot det tjeckiska landslaget vann med hela 9-0.


Anna Jakobsson framme och oroar den tjeckiska målvakten Lenka Kubiekova. Jakobsson gjorde mål igen och har nu gjort 18 mål på 17 landskamper. Foto: Bildbyrån. 


Sverige inledde i ett högt tempo och redan efter 33 sekunder tog man ledningen med 1-0 genom Malin Dalbjer. Första perioden var helt och hållet Sveriges och tjeckiskorna fick mest ägna sig åt att jaga boll.

Efter den första perioden var ställningen hela 5-0 till Sverige efter mål av bland annat Lisah Samuelsson och Alexandra Lidström som båda gjorde sina första landslagsmål.

I andra och tredje perioden tappade man lite tempo jämfört med första perioden. Svenskorna hade dock fortsatt stort bollinnehav och fortsatte att dominera matchen. I andra perioden utökade man ledningen till 8-0 för att sedan i sista perioden spika slutresultatet 9-0.

– Jag tycker vi spelade ut dem rejält idag även om vi tappade lite tempo efter den första perioden. Men det är lätt hänt när man leder med 5-0, man börjar hålla i bollen för länge och då är det svårt att få den igenom deras tighta försvar. Vi tappar också backskott och försöker göra saker på egen hand och det fungerar inte då, sade Sveriges tremålsskytt Malin Dalbjer efter matchen.

Du gjorde själv tre mål idag, vad tycker du om din egen insats?
– Jo, det gick riktigt bra idag. Det är skönt när det lossnar ordentligt! Jag fick ett tidigt mål vilket underlättar och gör det enklare under resten av matchen, fortsatte Dalbjer.

Matchfakta

Författare: Johan Norberg


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>