2008-02-03 17:23

”Mest imponerande insatsen hittills”

Efter att World Challenge avslutats med Sverige som slutsegrare så fick innebandy.se en intervju med damlandslagets förbundskapten Jan-Erik Vaara.

– Det här är den mest imponerande insatsen jag varit med om under mina tre säsongen som förbundskapten för damlandslaget, sade förbundskapten Jan-Erik Vaara om damlandslagets insats under World Challenge.

– Vi har utfört svåra taktiska försök som vi inte kunnat öva på under träning tillsammans utan vi har bara sagt till dem vad de skall göra och det har fungerat väldigt väl! Vi har varit dominanta genom hela turneringen och visat auktoritet och egentligen aldrig varit hotade någon gång, fortsatte Jan-Erik Vaara om sitt landslags insats under turneringen.


Damlandslagets förbundskapten Jan-Erik Vaara. Foto Bildbyrån
Vad har varit det mest positiva med den här turneringen?
– Alla spelare har gjort en fantastisk insats. Det är ingen spelare som haft en svacka, alla har varit bra! Vår svåraste uppgift i landslagsledningen har varit att bestämma vilka som skall få spela och med vilka, sade Jan-Erik Vaara.

Är det något som du är mindre nöjd med eller som kan bli bättre?
– I och med att vi är så starka kollektivt och lyckas trycka ner våra motståndare så mycket som vi gör i den här turneringen så är det väl möjligtvis endast avsluten vi kan förbättra. Att hitta fler säkra målchanser och sedan sätta dem, sade Jan-Erik Vaara.

Är det några enskilda spelare som imponerat extra mycket på dig?
– Jag är faktiskt positivt överraskad över alla spelare! Men en spelare som Emelie Lindström har visat upp en helt annan dimension av sitt spel i den här turneringen jämfört med tidigare. Sedan har Malin Hansen, Alexandra Lidström och Anna Didriksson gått in i den här turneringen och spelat helt utan problem som om de alltid spelat i landslaget, sade Jan-Erik Vaara.


Författare: Johan Norberg

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>