FAQ

Sweden Floorball Youth Camp är ett innebandyläger som drivs av Svenska Innebandyförbundet tillsammans med distriktsförbunden. Lägret genomförs under höstlovet vecka 44, torsdag till söndag, på tre orter i landet. Flickor och pojkar mellan 14 och 15 år (födda 2002-2003) är välkomna och du väljer fritt vilken ort som passar dig.
Lägret är öppet för spelare mantalsskrivna i Sverige.

Nytt för i år! Parainnebandy (för klass U & N)
I år kommer vi att bjuda in till en paraklass för flickor och pojkar i åldrarna 14-25 år (födda 1992-2003). Vi kommer att genomföra det i Varberg (första året provar vi på en plats).
I övrigt är det samma tider som gäller enligt nedan.

Orter och tider
Lägret genomförs i Varberg, Uppsala, och Umeå under torsdag 2 november - söndag 5 november. Incheckning är 08.30-09.30 på torsdagen, och lägret avslutas senast kl. 17.00 på söndagen. OBS! I Umeå är det incheckning 09.30-10.30.

OBS!
Lägret i Umeå kommer att bevakas av Svensk Innebandys RIG-instruktörer. Läs mer om det längre ner.

Hur ser upplägget ut?
Lägret kommer att innehålla både träningar och matcher, där vi tränar en dag och praktiserar det vi har lärt oss på matchen nästa dag. Upplägget är framtaget av våra förbundskaptener och några av våra främsta tränarinstruktörer i landet. Allt för att du ska få en utveckling utifrån den nivå som du befinner dig på.

Lägret innehåller fyra träningspass och tre matcher.

Hur många platser finns det?
På varje lägerort finns det plats för 264 spelare, fördelat på 88 flickor ocxh 176 pojkar. På varje ort delas sedan spelarna in i grupper om 22 spelare, som tränar och tävlar tillsammans under veckan.
När det gäller paraklassen i Varberg så delar vi in deltagarna i bra funktionella grupper beroende på hur många som anmäler sig. Det finns dock ett begränsat antal platser.

Vilka är ledare?
Varje grupp om 22 spelare kommer få två ledare som följer gruppen under hela lägret. Samtliga ledare är utbildade av våra förbundskaptener och av våra bästa instruktörer. Allt för att du som spelare ska få en så bra utbildning som möjligt.
Det kommer också att finnas elitspelare närvarande i olika sammanhang på lägret.
För paraklassen kommer det vara ledare som har tidigare erfarenhet av parainnebandy. Antal ledare kommer också att vara fler per grupp så att alla paraspelare som behöver extra stöd får det och den hjälp de behöver.

Pris och anmälan?
Priset för lägret är 2500 SEK per person. I priset ingår helpension, d v s frukost, lunch, middag och kvällsmål. Boende sker i skolsal på hårt underlag.
Ledarna bor i samma byggnad som spelarna.
Priset för paraklassen är anpassat detta första år till 1500 SEK per person. Annars gäller samma förutsättningar med boende och mat som för övriga på lägret.

Anmälan är giltlig tillsammans med betalning till Plusgiro 236714-2 eller Bankgiro 990-0580. I samband med betalningen måste du ange lägerort samt ditt namn och personnummer.

När vi har fått din anmälan och betalning får du en bekräftelse på ditt deltagande till den e-postadress du har uppgivit i anmälan.

Observera att om du vill vara i samma grupp/lag som din kompis, måste detta anges i samband med anmälan. Då kommer vi göra allt för att du ska kunna vara det. Vi gör inga ändringar i gruppindelningen efter anmälningstiden gått ut. Du kan ange max två kompisar som du vill vara med.
Du anget detta under "annat som vi bör känna till".

Sista anmälningsdag
Sista anmälningsdag är 30 september, såvida inte någon ort blir fulltecknad innan dess. I så fall kommer detta kommuniceras på innebandy.se

Intresserad av att söka till RIG?
Om du har planer på att söka till RIG i samband med dina gymnasiestudier ska du i första hand anmäla dig till lägret i Umeå om du har den möjligheten. På lägret i Umeå kommer RIG-instruktörer att närvara, vilket innebär att du ges en extra möjlighet att bekanta dig med RIG och förutsättningarna för studier i Umeå.
Det går självklart bra att söka RIG även om du väljer att genomföra lägret i Varberg eller Uppsala.

Reservplats
Om det är fullt på den ort du har anmält dig till kommer du få ett besked om det till den e-postadress du uppger i anmälan. Du kan då välja på att få plats på en annan ort om du vill och det finns plats, alternativt stå på reservplats på din valda ort. Om eller när det sedan blir en plats ledig så kontaktar vi dig.

Avbokning?
Avbokande av plats sker via e-post till jan.lindberg@innebandy.se

Om du avbokar din plats på Sweden Floorball Youth Camp senast den 1 oktober återbetalas allt utom 250 kronor. Om du avbokar efter den 1 oktober återbetalas allt utom 500 kronor mot uppvisande av läkarintyg.

Om du avbryter din vistelse hos oss under lägret sker ingen återbetalning.

Vad erhåller jag för material?
I priset för lägret ingår material i form av två träningströjor, två par shorts samt två par strumpor.

Vad behöver jag ta med mig?
En eller två uppsättningar med träningskläder och skor för innebandyträning, samt en uppsättning kläder och skor för träning utomhus. Utöver det hygienartiklar samt liggunderlag eller madrass och sängkläder för boende på hårt underlag.
Målvakter erhåller inga målvaktskläder utan måste ta med detta till lägret.

Vad äter vi på lägret?
Samtliga mål som serveras på lägret består av näringsriktig mat, anpassad för dig som är aktiv hela dagen. Specialkost kan ordnas och ska anges vid anmälan.

Gäller min licensförsäkring?
De spelare som är licensierade i en innebandyförening omfattas av sin licensförsäkring hos Folksam även på det här lägret. För parainnebandyspelare som idag saknar licensförsäkring så ingår det en speciell försäkring under lägervistelsen.

Finns det medicinsk personal på plats?
Det kommer finnas sjukgymnaster på plats på varje ort.

Information innan lägret?
Anmälda spelare kommer att få mer detaljerad information via e-post i god tid innan lägret startar.

Kontaktperson:
Jan Lindberg, 08-51427418, jan.lindberg@innebandy.se