2018-07-02 17:14

Nu finns den nya Regelhandboken 2018

Den nya Regelhandboken började gälla 1 juli. Förutom en del nya regler har även själva boken fått ett nytt utseende för att bättre leva upp till Svensk Innebandys visuella identitet samtidigt som den har blivit lättare att läsa och hitta i. Språket har också arbetats genom och numera är texten könsneutral.

Helt nytt är att med varje köpt bok medföljer en kod som låser upp en digital regelbok på Svensk Innebandys Utbildningsportal. Där finns möjligheter att efterhand bygga på med förklaringar och filmer för att göra reglerna enklare att förstå och tillämpa för alla.

Det finns en del förändringar inför säsongen 2018/2019 och två av de största handlar om straffar. Det kommer inte längre att utdömas tvåminutersutvisningar för en förseelse som orsakat ett straffslag. Även själva straffslaget får ett nytt genomförande där det nya är att bollen eller spelaren hela tiden måste befinna sig i rörelse framåt.

Mer om regelförändringarna och hur domarna ska döma efter de nya reglerna kommer att kommuniceras under sommaren och det är självklart ett stort fokusområde på domarkurserna i höst.

Regelhandboken 2018 i ren textform hittar du här.
Alla förändringar från Regelhandboken 2014 hittar du här.

Den nya Regelhandboken kommer att säljas genom SISU Idrottsböcker och finnas klar för leverans den 8 augusti.