2018-03-14 12:35

SM-finalen stannar i Ericsson Globe två år till


Ericsson Globe blir spelplats för SM-finalen de kommande två åren. Foto: Calle Ström

SM-finalen kommer att spelas i Ericsson Globe även 2019 och 2020.

SM-finalen kom tillbaka till Stockholm 2015, efter fyra år i Malmö. 2016 spelades den i Tele2 Arena och i fjol i Ericsson Globe. Nu kommer även 2019 och 2020 års SM-final spelas i Ericsson Globe. Svensk Innebandy och Stockholm Live skrev under tisdagen på det nya avtalet.

- Det är ett samarbete som innebär trygghet för oss, Stockholm Live är en partner som kan innebandy väl. De vet våra behov och har förstått våra önskemål. De har en organisation som är väl förberedda. Dessutom har de ambitioner för framtiden som gör det väldigt attraktivt att fortsätta vårt samarbete med dem, säger Göran Harnesk, Svensk Innebandys generalsekreterare.

SM-finalen har spelats i Ericsson Globe nio gånger (med årets finaler). Säsongen 2018/19 blir alltså den 10:e finalen i Ericsson Globe.

- Ericsson Globe är nära, det är tillgängligt. Det är en bra atmosfär. När vi frågar dem som är viktigast för dagen, publiken, så tycker de att det ska vara i Globen. Inga andra alternativ är riktigt på samma nivå som Ericsson Globe och det evenemang som de kan erbjuda. Det är till för alla, hela familjen, eliten, bredden, de som är extremt insatta och de som inte kan så mycket. Närheten till sporten finns i Globen, säger Harnesk.

Köp biljetter till SM-finalen 21 april.


Författare: Anton Rosenblad