2018-04-06 10:00

Årets spelare, kandidat 4: Emelie Wibron


Foto: Idrottsfoto

Emelie Wibron har tagit guld i Champions Cup och i VM den här säsongen. Dessutom blev hon utsedd till VM:s viktigaste spelare, och även världens näst bästa spelare. Nu är hon nominerad till Årets spelare.

IKSU:s forward imponerar år efter år i Svenska Superligan och landslaget. Den här säsongen inleddes med att IKSU tog guld i Champions Cup i oktober. I december spelades VM i Bratislava, och där blev Emelie Wibron Sveriges främsta poänggörare, och blev även utsedd till mästerskapets viktigaste spelare.

- Det var riktigt kul. Jag gjorde en väldigt bra turnering. Det var ett roligt kvitto på att det jag gör i landslaget är bra. Det kändes som att jag fick uppskattning för att jag gjorde det bra, säger hon.

Wibron menar själv att hon har hållit en jämn och hög nivå under hela säsongen. För ett tag sedan blev hon även framröstad till världens näst bästa spelare.

- Det är kul att folk som ser en spela tycker att man gör det bra. Men det allra viktigaste är att vi vinner de stora titlarna. Jag försöker bidra med allt jag kan till det.

Utvecklas du som spelare?
- Ja, det tycker jag. Speciellt eftersom jag har bytt position (från back till forward). Nu är jag helt varm i kläderna som forward. Det tog ett tag att komma in i den rollen, men det har bidragit till att jag känner att jag utvecklas. Jag ska fortsätta utvecklas framöver också.

Wibron har många säsonger bakom sig i Svenska Superligan, och numera är hon en av de äldre spelarna i sitt IKSU. Det betyder också ett nytt sorts ansvar.

- Ja, det har blivit större och större för varje säsong. Det är en del i vad jag försöker bidra till. Att få hela laget att lyckas prestera, inte bara att jag ska stå i rampljuset. De nya spelarna ska trivas och komma in fort i IKSU.

Fakta
Namn: Emelie Wibron
Klubb: IKSU
Position: Forward
SSL-poäng 2017/18: 42 (20+23)

Tidigare presenterade kandidater:
Amanda Delgado Johansson, IKSU
Anna Wijk, KAIS Mora IF
Moa Tschöp, Täby FC IBK

Om Årets spelare:
Fem kandidater presenteras på dam- och herrsidan. De två spelare som blir utnämnda till Årets spelare presenteras under SM-finalveckan.


Författare: Anton Rosenblad