2018-04-01 10:00

Årets spelare, kandidat 1: Gustav Fritzell


Foto: Idrottsfoto

Hans skott är fruktat och han har sällan gått ifrån en match poänglös. Nu är Linköpings Gustav Fritzell nominerad till Årets spelare.

Fritzell snittade ett mål per match i Svenska Superligans grundserie den här säsongen. Lägg där till att han gjorde 27 assister på 31 matcher så förstår man att det här var forwardens riktiga genombrott.

- Min känsla är att jag är mycket bättre i år än tidigare år, så det är väl definitionen av ett genombrott, säger han.

Säsongen började oerhört starkt för Fritzell, som redan i de första omgångarna öste in mål och gjorde assister. Något han har andra att tacka för, menar han.

- Det började väldigt bra och har rullat på hela tiden. Min femma och min omgivning har alltid varit bra. Det underlättar att spela med Matej Jendrisak, till exempel. Det har varit roligt att spela och då har det gått bra.

Vad gör du bättre i år än tidigare?
- Jag känner mig bättre på det mesta. Framför allt har jag bättre avslut som jag hotar med. Jag är mer bekväm att ta ansvar. Och jag känner att vi har potential i Linköping att göra något riktigt bra, och det känner jag fortfarande.

Som grädden på moset fick Fritzell göra debut i A-landslaget, när han spelade Euro Floorball Tour i november. Något han fick rejäl mersmak för.

- Det var jäkligt häftigt. Kul att få vara med de bästa. Jag kände att jag fick en ny morot. Jag vill vara med igen och vara en del av det i framtiden.

Fakta
Namn: Gustav Fritzell
Klubb: Linköping IBK
Position: Forward
SSL-poäng 2017/18: 59 (32+27)

Om Årets spelare:
Fem kandidater presenteras på dam- och herrsidan. De två spelare som blir utnämnda till Årets spelare presenteras under SM-finalveckan.


Författare: Anton Rosenblad