2018-03-31 10:00

Årets spelare, kandidat 1: Amanda Delgado Johansson


Foto: Idrottsfoto

Hon spelade en avgörande roll i VM-finalen och har öst in mål i Svenska Superligan. Amanda Delgado Johansson är nu nominerad till Årets spelare.
- Helhetsmässigt är jag en bättre innebandyspelare, säger hon.

IKSU:s forward har visat toppklass hela säsongen igenom. ”DJ” har gjort mål i de flesta matcherna i Svenska Superligan – och även assister. Något hon själv har velat förbättra.

- Jag har fördelat assister och mål bättre än tidigare. Det hade jag som mål inför säsongen, säger hon och fortsätter:

- Helhetsmässigt är jag en bättre innebandyspelare. Det har känts bra hela säsongen. Jag hade en liten dipp efter jul och nyår, men annars har det rullat på bra.

Delgado Johansson har alltid varit en utpräglad målskytt, men för att nästa steg i sin utveckling har hon fått hjälp att titta på de ytor som målgörare rör sig i. Alltså där hon själv brukar vara.

- Tidigare har jag rört mig där själv. Jag spelade med Sara Steen, som är en målskytt, under VM och då fick jag tänka efter lite på ett annat sätt.

Delgado Johansson var på många sätt delaktig i Sveriges VM-guld i Bratislava i december. Hon satte två mål under ordinarie tid i finalen mot Finland. Dessutom gjorde hon mål i straffläggningen, vilket följdes upp av Sara Hjortings avgörande räddning som gav Sverige guldet.

- Det är lite speciellt när det står så mycket på spel. Det finns en viss nervositet när det betyder så mycket. Men väldigt skönt att det gick hem, säger ”DJ”.

Fakta
Namn: Amanda Delgado Johansson
Klubb: IKSU
Position: Forward
SSL-poäng 2017/18: 59 (32+27)

Om Årets spelare:
Fem kandidater presenteras på dam- och herrsidan. De två spelare som blir utnämnda till Årets spelare presenteras under SM-finalveckan.


Författare: Anton Rosenblad