2018-06-27 10:00

Svensk Innebandys nya identitetUnder Förbundsmötet fastställdes en ny inriktning för Svensk Innebandy med medföljande visuell identitet. Här berättar vi om den. 

Det finns en gemensam vilja att hela rörelsen ska arbeta mer tillsammans. Det innebär bland annat att Svensk Innebandy Vill uppdaterats ordentligt och blir innebandyns kompass i jakten på mål och vision. Innehållet i den kommer vi att återkomma och beskriva under sommaren. 

Det som också förändras parallellt är det visuella som du redan sett skymten av här på innebandy.se. Svensk Innebandy får en logga som kommer att hänga ihop med de olika förbundens. 

- Svensk Innebandy är en identitet som ska ena innebandysverige. Vi vill arbeta mer tillsammans och därför prata med en gemensam röst. Det beskrivs i Svensk Innebandy Vill som du snart kommer att kunna ta del av på innebandy.se. Det tänket ska även speglas i vår visuella identitet. För oss var det viktigt att hitta något som kan ena Svenska Innebandyförbundet och dess distrikt. Men som också föreningar ska kunna använda sig av, säger Svensk Innebandys generalsekreterare Göran Harnesk.Niklas Ekblolm har varit ansvarig Creative director för den visuella identiteten.

Sebastian Nurmi som är kommunikationschef för Svenska Innebandyförbundet förklarar hur tanken kring det visuella arbetet har gått:
- Inom sportvärlden kanske det mest förväntade med en ny logga hade varit ett emblem med klubba och/eller boll tydligt i centrum. Och inget mer. Men innebandyn är inte som andra. Vi gör inte det förväntade, vi vågar sticka ut, gå vår egen väg och förändra saker. Vi är så mycket mer än en sport och därför vill vi inte ha en sportlogga.
Samtidigt vill vi med vårt visuella uttryck förmedla att Svensk Innebandy rymmer många olika organisationer och föreningar. Det är också spelare, ledare, domare, anhöriga med flera. Prickarna påminner oss om det. Samtidigt som det kan ge associationer av en boll eller bollens håll. Han fortsätter:


- Det här är inte bara en logga som vi gör och sedan låter vara. Vi har tagit fram ett uttryck som dels är föränderligt över tid och dels alla kan använda. Vi har en hel del tankar på hur exempelvis föreningar, som är kärnan av Svensk Innebandy, ska kunna använda sig av uttrycket visuellt. Vi kommer att förändras gradvis under hösten. Vissa saker kommer att ske fort, andra kommer att ta längre tid.