2018-03-07 12:50

Euro Floorball Tour kommer till Uppsala


IFU Arena i Uppsala. Foto. Calle Ström

Uppsala blir värdstad för Euro Floorball Tour i oktober 2018. Sveriges herrar och U19-herrar ställs mot sina största rivaler Tjeckien, Schweiz och Finland.

Turneringen spelas i IFU Arena 19-21 oktober 2018. Det här är första gången EFT arrangeras med det nya upplägget, där landslagshelgerna är delade över två speltillfällen.

– 2018 spelar herrlandslaget, som har VM i december, EFT i oktober tillsammans med U19-herr. Medan damlandslaget och U19-dam spelar i november (när damerna har VM blir det omvänt, reds anm), säger Magnus Nilsson, arrangemangsansvarig på Svensk Innebandy.

IFU Arena rymmer fem planer. En stor arena med en publikkapacitet på 2 880 personer, sitt- och ståplatser, samt fyra planer med 510 sittplatser per plan. Alla planer har nationell och internationell standard.

Förutom att herrlandslaget har fokus på VM i Prag 1-9 december laddar också U19-herrlandslaget för VM i kanadensiska Halifax i maj 2019.

– Det har inte arrangerats en innebandylandskamp i Uppsala på 16 år. Därför känns det extra roligt att vi nu får stå som värdar för Euro Floorball Tour, en fyrnationsturnering med de absolut bästa landslagen. IFU Arena är den perfekta arenan för det. Nu får vi visa att Uppsala är innebandyns huvudstad, säger Tomas Grönberg, vd på IFU Arena.

– Vi är väldigt glada över att Svenska Innebandyförbundet fortsätter välja att förlägga sina evenemang till Uppsala. Landslaget har inte under lång tid varit här, så EFT kompletterar och fördjupar vårt engagemang i innebandysporten, säger Jonas Ekebacke, projektledare Destination Uppsala.

- Vi tycker att det är roligt att ge publiken i Uppsala, och resten av Sverige för den delen, möjligheten att se herrlandslaget på hemmaplan. Inte i vilka matcher som helst utan mot de tre andra toppnationerna och i genrepet inför VM i Prag och U19-VM i Hallifax. Vi vet att Uppsala har en stor kärlek till innebandy och de har tidigare visat på ett fantastiskt engagemang vilket har fallit ut i fantastiska arrangemang. EFT i IFU Arena, en modern innebandyarena, kommer bli minst lika bra, säger Göran Harnesk, generalsekreterare för Svensk Innebandy.

Biljettsläpp sker under våren.


Författare: Anton Rosenblad