2018-04-29 19:33

100:e landskampen för Samuelsson - på historisk mark


Johan Samuelsson gjorde sin 100:e landskamp. Foto: Per Wiklund

Herrlandslagets lagkapten Johan Samuelsson gjorde i dag sin 100:e landskamp i samband med segern mot Schweiz i Euro Floorball Tour.
- Det är oerhört stort. Jag är stolt över att jag varje gång jag kommer hit får bära den blågula tröjan, säger han.

Bara sex svenska landslagsspelare har tidigare passerat 100-strecket. Och i dag blev Johan Samuelsson den sjunde – på, enligt honom, historisk mark.

- Det är oerhört stort. Jag är stolt över att jag varje gång jag kommer hit får bära den blågula tröjan.

Det känns lite extra att få göra det i Brno. Jag gjorde min först landskamp här 2009 och även min första som kapten 2011. Brno ligger varmt i mitt innebandyhjärta. Därför var det extra roligt att få en present inför matchen.

Tidigare har Hermine Dahlerus, Karolina Widar, Josefina Eiremo, Peter Fischerström, Mattias Wallgren och Mattias Samuelsson klivit upp 100 landskamper. Nu är Johan Samuelsson med i din nobla skaran.

- Det är en milstolpe. Jag visste att jag låg på 97 matcher inför lägret. Det skulle bli fint att få göra match nummer 100 i just Brno. Jag tror att jag somnade vid halv tre i natt. Det var många tankar som gick runt i huvudet. Det känns som nyligen jag var ny och var i Varberg när Peter Fischerström gjorde sin 100:e landskamp. Då firade vi med tårta. Det var ett av minnena som dök upp när jag låg vaken.


Författare: Anton Rosenblad