2018-04-09 14:39

Josefina Eiremo ny team manager i damlandslaget


Josefina Eiremo är tillbaka i blågult. Foto: Per Wiklund

Josefina Eiremo var länge kapten i landslaget och har vunnit flera VM-guld. Nu blir hon team manager i Åsa Karlssons landslagsstab.  

Arbetet att bygga en ny stab i damlandslaget är inne i slutskedet. I dag kan vi presentera att det blir Josefina Eiremo som blir ny team manager.

Eiremo har gjort 101 landskamper i damlandslaget och har vunnit fyra VM-guld. 2015 lyfte hon guldpokalen i Tammerfors som kapten. 
Efter att ha avslutat spelarkarriären i landslaget i fjol är hon nu tillbaka – i tränarstaben.

- Först och främst känns det jätteroligt att vara tillbaka igen, fast i en annan roll. Jag hoppas kunna bidra med jobbet som behövs runtomkring för att spelarna ska trivas på planen. Men också med mina erfarenheter. Min roll får växa fram lite också, säger hon.

Eiremo gör sitt första uppdrag i sin nya roll på Euro Floorball Tour 27-29 april.

- När jag kommer vara där är det exakt ett år sedan jag stod där som spelare för sista gången. Det är en jättespännande och härlig utmaning att ta sig an en typ av ledarroll. Det är väldigt inspirerande. Garanterat kommer jag lära mig massor av det här. Jag har alltid trivts otroligt bra i landslaget.

Förbundskapten Åsa Karlsson är nöjd med sin värvning.

- ”Jossi” är väldigt duktig på att arbeta med hur man får ihop en grupp, att se alla, vilket är viktigt i landslaget då spelare kommer från olika föreningar. Mår man bra och är trygg utanför sargen så presterar man bra innanför densamma. Hon har även själv precis avslutat en lång landslagskarriär där hon varit lagkapten och hon vet hur spelarna vill ha det. Hennes erfarenhet från landslagsverksamheten gör att hon vet vad som förväntas av såväl spelare som ledare och även hur hon ska tänka i upplägg av bland annat landslagsprogram. Det är en otroligt viktig roll för landslaget och jag är väldigt glad att få ha med mig henne på resan mot nästa VM-guld.

Även Svensk Innebandys landslagschef Joakim Lindström är glad att Eiremo är tillbaka i landslaget.

- Att Josefina är tillbaka i landslaget känns fantastiskt. Hennes sätt att vara, med höga krav på sig själv och andra, sätter en standard som är fundamental inom landslagsverksamheten. Men hon är minst lika viktig för lagets välmående. Båda delarna kommer att komma till användning i hennes nya roll, säger han.


Författare: Anton Rosenblad