2016-09-06 19:09

Succé på målvakternas inspirationsdag


Oscar Lundin ledde dagen i Rimnershallen. Foto: Mikael Åkerström

Bohuslän-Dals IBF anordnade i söndags en inspirationsdag för distriktets målvakter – som slutade i succé.
– Det kom jättepositiv feedback, säger Mikael Åkerström. 

Bohuslän-Dal är ett av de minsta distrikten i innebandysverige. Under föregående års säsong diskuterade man i förbundsstyrelsen mycket om hur de kunde arbeta mer med föreningsutveckling.

Under Warbergsspelen i våras började Bohuslän-Dals Mikael Åkerström prata med Warberg IC:s tränare Oscar Lundin, som tidigare har startat Warberg Goalie Camp, om han skulle vara intresserad av att hålla en dag för målvakter i Bohuslän-Dals Innebandyförbunds regi

– Oscar sa ja till det direkt och började titta i kalendern. Att vi som förbund funderade på att inspirera målvakter kändes rätt. Målvakterna är oftast de man glömmer bort på träningarna. Det är någonting många föreningar i vårt förbund har svårt att ta hand om. Vi har inget överflöd av målvakter. Det är inte som när Stockholm tar ut ett distriktslag och har typ 180 målvakter att välja mellan... Vi kanske har två till fyra stycken, säger Mikael Åkerström och fortsätter:

– Så målvakterna är viktiga att hålla inspirerade och kvar i lagen, annars riskerar vi att lag får svårt att fortsätta. Vi är ett litet förbund med begränsade resurser så vi får tänka lite annorlunda.

Efter att ha marknadsfört inspirationsdagen hos föreningarna var det dags i söndags i Rimnershallen, Uddevalla, och då dök hela 39 målvakter upp. De yngsta var 8 år, de äldsta över 40.

– Det handlar om inspiration. Då är det viktigt att vi inte begränsar oss på något sätt, säger Åkerström.

Efter att Bohuslän-Dals Catharina Olsson bockat av alla anmälda vid nio på morgonen och dubbelkollat matallergier lämnades målvakterna över till Oscar Lundin och Warbergs spelare Oscar Eriksson Elfsberg. De höll sedan på till sex på kvällen med avbrott för lunch och mellanmål som ingick under dagen. Praktik blandades med teori och efteråt kom det många positiva reaktioner från målvakterna.

– Det kom jättepositiv feedback. En kanonsatsning, sa de. Många sa att det var fantastiskt att förbundet gör en sådan här sak, säger Åkerström.

Blir det någon uppföljning?
– Vi pratade med Oscar Lundin om att vi skulle kunna göra något mer. Han tycker att det är jättekul om vi gör det igen. Men då kanske vi gör det lite mer riktat, med en tvådagarsvariant med de yngre ena dagen och de äldre andra dagen.

Filmklipp och flera bilder finns på Bohuslän-Dals Facebooksida.

Följ Svensk Innebandys kommunikationssatsning #forALLball i sociala medier!


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>