2015-11-08 10:00

Segerholm har segerreceptet mot Finland


Marie Segerholm ställs återigen mot Finland i EFT. Foto: Per Wiklund

Marie Segerholm har varit med och mött Finland tidigare. Hon vet därför vad som väntar i dagens EFT-match – som avgör vilket lag som vinner turneringen.

Redan för ett år sedan togs Marie Segerholm ut till Euro Floorball Tour. När Sverige då mötte Finland blev det förlust med 7-5.

I dag möts lagen igen, och återigen står Marie Segerholm på banan – rejält revanschsugen.

– Det är betydligt högre tempo när man möter Finland än de andra lagen. Det påminner mer om SSL-spel. De andra lagen är det mer division 1-klass på, säger hon och fortsätter:

– Mot Finland är det högre tempo, tuffare i närkamperna och mer strukturerat spel. Det gäller att vi är mer disciplinerade nu.

Segerholm har medverkat i båda matcherna hittills i EFT, och gillade det Sverige visade upp mot Tjeckien. Även om både den matchen och den mot Schweiz har slutat med samma segersiffror (6-1), var tjeckiskorna hårdare.

– Det underlättade för oss att det var högre tempo där, det passar oss bättre. Vi var mycket bättre och aggressivare också.

Vad måste ni göra för att vinna över Finland i dag?
– Vi måste göra det som har fungerat bra hittills. Alltså släppa bollen snabbt, snacka mycket och vara rejäla i vårt spel.

Det lag som vinner matchen vinner också turneringen. Sverige står just nu på 6 poäng, Finland på 4.

Matchen startar klockan 13.00 och sänds live på www.fanseat.com.


Författare: Anton Rosenblad