2015-11-04 16:37

Östholm hyllar truppen inför EFT


Martin Östholm menar att alla måste prestera på topp i EFT. Foto: Per Wiklund

Han är tillbaka från sin fotskada, och nu känner sig Martin Östholm redo att prestera lagom till Euro Floorball Tour. Något som är viktigt för inte bara honom – utan för alla spelare.
– Presterar man inte i landslaget riskerar man att falla bort, säger han. 

När Pixbo Wallenstam var på försäsongscup i Tjeckien skadade backstjärnan Martin Östholm foten. Lagom till Finnkampen i mitten av september var han tillbaka i spel – men skadade sig igen. Nu, en månad senare, mår han bra igen.

– Jag känner mig i bra form efter skadan och har kommit i gång bra. Jag känner mig pigg och fräsch.

Det är motiverande att vara i gång, säger Östholm och förklarar hur han påverkas av skadan:
– Jag spelar med ett fotledsskydd. Det är inget som påverkar mig när jag spelar. Jag kan känna av det ibland efter matcher, men när jag väl är inne i det och är varm fungerar det jättebra.

Sveriges herrar åkte i dag till tjeckiska Brno för att förbereda sig inför Euro Floorball Tour som spelas fredag-söndag. Där möter Sverige Tjeckien, Schweiz och Finland. Det svenska landslaget kommer med ett gott självförtroende efter dubbelsegrarna i Finnkampen senast.

– Det är ett fantastiskt landslag. Det blev ju ett stort generationsskifte inför VM 2012, sedan har den stommen hängt med på alla läger fram till i dag. Det finns mycket kompetens och en otrolig bredd i laget. Samtidigt fylls det på med nya förmågor. Den stommen vi har känns genuin och stabil, säger Östholm och fortsätter:

– När det fylls på är vi livsfarliga. Det är det bästa jag har sett på många år. Framtiden ser ljus ut eftersom det kommer in nya unga killar hela tiden.

Hur viktigt är det i så fall att prestera i EFT för er?
– Både för oss och ledningen blir det ett kvitto på att vi fortsätter göra något bra. Det är en boost för självförtroendet att vinna. Vi är där för att prestera, alla vill ha sin plats. Presterar man inte i landslaget riskerar man att falla bort. Det är en viktig del att man tar det på allvar och går in i hundra procent på varje träning och match. Det är så pass hård konkurrens.

Sveriges match mot Tjeckien sänds på fredag med start klockan 17.40 i TV4 Sport och TV4 Play Premium.

Hela Sveriges trupp till EFT finns här.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>