2015-12-23 13:00

Newbody officiell partner till Röda Cupen och distriktslags-SMSamarbetet mellan Svensk Innebandy och Newbody utvidgas. Tillsammans tar man nu ett större grepp kring Svensk Innebandys ungdomstävlingar.

Newbody och Svensk Innebandy har samarbetat under lång tid. Främst genom turneringen Newbody Cup som inför den pågående säsongen förändrades i enlighet med Svensk Innebandys Utvecklingsmodell (SIU).

Nu är Newbody, de kommande 2,5 åren, officiell partner till såväl Röda Cupen som distriktslags-SM.
- Det är glädjande att Newbody vill fortsätta vårt framgångsrika samarbete. De har länge haft en betydande roll för föreningar inom svensk ungdomsidrott, säger Göran Harnesk, generalsekreterare för Svensk Innebandy och fortsätter:

- Vi har de senaste åren arbetat hårt med att anpassa våra ungdomstävlingar så de överensstämmer med vår utvecklingsmodell. Det är extra kul med partners som Newbody som vill vara en del av den här förändringen.

Redan den 3 till 6 januari 2016 blir samarbetet synligt när distriktslags-SM för 16-åringar arrangeras i Linköping. Totalt deltar 20 distrikt i pojk- och 18 distrikt i flickklassen.

Röda Cupen arrangeras sedan den 5 till 7 februari 2016 på fyra spelorter i Sverige med totalt närmare 140 deltagande flick- och pojklag i åldern 14 till 15 år.

Emelie Renholm, vd för Newbody, om bakgrunden till ett fortsatt samarbete:
- Svensk Innebandy arbetar aktivt med aktuella värdegrundsfrågor och deras utvecklingsmodell är en föregångare inom svensk idrott. Det är en självklarhet för oss att vara med och fortsätta stötta Svensk Innebandy i deras fortsatta starka utveckling. Genom att medverka kring Röda Cupen och distriktslags-SM når vi ju också en central del av vår målgrupp.

 


Om Newbody
Newbody hjälper idrottslag, föreningar och skolklasser att finansiera till exempel cuper, träningsläger och skolresor. Genom att sälja efterfrågade produkter till ett bra pris till folk i sin omgivning tjänar idrottande ungdomar och skolelever pengar på ett enkelt och lärorikt sätt. Över 25 000 grupper har samarbetat med Newbody sedan starten 1987 och har sammanlagt tjänat in över 700 miljoner kronor. Newbody har sitt huvudkontor i Västra Frölunda – Göteborg, har idag cirka 47 anställda och hade 2013 en omsättning på cirka 222 mkr.

 


Författare: Johanna Gratjova

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>