2015-11-26 06:21

Karlsson hyllar VM-debutanterna efter comebacken


Therése Karlsson hyllar VM-debutanterna i Sverige. Foto: Per Wiklund

Therése Karlsson är tillbaka i landslaget på riktigt efter mer än ett och ett halvt års frånvaro. Och hon gillar de nya spelarna hon har lärt känna.
– Det är sådana spelare som behövs, säger hon. 

2013 tog Therése Karlsson VM-guld i Tjeckien. Sedan tog det till september 2015 innan hon återigen satte på sig den blågula tröjan. Lagom till VM-uppladdningen i höst har hon spelat in sig i laget och drömmer nu om ett nytt VM-guld. Och då menar hon att det är de nya spelarna – de fem som gör VM-debut, som kanske kan bli avgörande.

– De är jättebra. De bidrar med det de är bra på. Det är sådana spelare som behövs, säger Karlsson.

När nu Karlsson åter har etablerat sig i landslaget är hon en mer fysisk spelare än tidigare. Hon är en poängspelare av rang och har hittills gjort 64 poäng i den svenska tröjan. 32 mål och 32 assister. Karlsson menar att det är mycket som talar för ett svenskt VM-guld igen.

– Vi är ett sjukt spelskickligt lag och är bättre än de andra lagen på alla positioner. Om bara alla tar fram sitt bästa jag kommer vi att vinna.

Hur bra är Finland?
– De testar också många formationer och spelsätt. De är starka i år och det vet vi om. Men spelar vi på topp kommer vi att vinna.

Sverige spelar VM i finska Tammerfors 4-12 december.

Tidigare presenterade VM-spelare:
Josefina Eiremo
Anna Wijk
Amanda Delgado Johansson
Sara Hjorting
Sanna Scheer
Anna Jakobsson
Emelie Wibron
Sara Helin
Katarina Bjuhr


Författare: Anton Rosenblad