2015-11-05 06:54

Granstedt ska leda Sverige i EFT - och mot VM


Alice Granstedt, Sveriges kapten, har redan fem U19-landskamper i bagaget. Foto: Per Wiklund

Redan för ett år sedan gjorde Alice Granstedt debut i U19-landslaget. Nu, fem landskamper senare, ska hon i sin kaptensroll leda laget till nya framgångar i Euro Floorball Tour.
– Vi blir att räkna med, säger hon. 

4-8 maj 2016. Lägg de dagarna på minnet. Det är då Sveriges U19-damer ska försöka ta ett andra raka VM-guld, den här gången i Belleville i Kanada.

Men resan dit är lång – och börjar nu. I dag åker U19-damlandslaget till finska Tammerfors för sina första landskamper för säsongen, i Euro Floorball Tour. Matcher mot Schweiz, Finland och Tjeckien väntar fredag-söndag. Och IKSU:s Alice Granstedt står i fokus i sin kaptensroll.

– Det är stort, så klart. Och jätteroligt. Att vara kapten innebär ett större ansvar och jag ser fram emot det. Jag känner ganska många i laget redan, de som har varit med tidigare. De är jättebra spelare allihopa. Det känns verkligen lovande, vi blir att räkna med, säger Granstedt.

Redan för ett år sedan togs hon ut i U19-landslaget när EFT spelades i tjeckiska Prag. Där vann Sverige mot Tjeckien och Schweiz, men förlorade mot Finland.

– Det var jättespännande att tas ut. Jag var också sjukt nervös, jag hade ju aldrig spelat i den blågula tröjan. Men samtidigt var det jätteroligt. Det är ju en dröm att spela för Sverige.

Förutom helgens EFT väntar Finnkampen i februari med dubbla fighter. Sedan ska Sverige göra sig redo för U19-VM i Kanada i maj.

– Allt vi gör nu handlar om att lägga grunden till VM som vi siktar på. Vi förbereder oss inför det. Vi måste fokusera mycket på vår utveckling så att vi känner oss redo när vi kommer dit. Alla ska vara bekväma i sina roller.

Hela Sveriges trupp till Euro Floorball Tour 6-8 november i Tammerfors finns här.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>