2014-11-24 19:48

VM-truppen redo för sista finslipningen


Jan-Erik Vaara ser fram emot genrepet mot Norge. Foto: Per Wiklund

Under tisdagen inleds den sista sammansvetsningen inför VM. Då träffas landslaget för ett fem dagar långt träningsläger i Helsingborg, som sedan avslutas med genrepet mot Norge. Ett Norge som inte ska underskattas.
– De har gått framåt den sista tiden, säger Jan-Erik Vaara.

I helgen spelades den sista omgången i Svenska Superligan. Nu har spelarna ställt om sitt fokus. Nu handlar allt om VM. Och under tisdagen är det äntligen dags för VM-truppen att ses igen.
– Det underlättar att vi kan bearbeta dem (spelarna) både dialogmässigt och spelmässigt på ett annat sätt nu. Det blir lite hackigt under kortare turneringar som vi åker på. Då river man av två-tre träningar och spelar tre matcher. Det är svårare ur ett utvecklingsperspektiv. Det här är bättre för både spelare och ledare, säger Sveriges förbundskapten Jan-Erik Vaara.

Laget har träningar och teorigenomgångar varje dag, och på lördag avslutas lägret med VM-genrepet mot Norge. En inte helt enkel uppgift, enligt Vaara.
– De har gått framåt den sista tiden. Det ska bli spännande att se hur långt de har hunnit. De har ju ett flertal spelare i SSL som är viktiga i sina lag Jag tror att de kommer bidra till en bra match.

På lägret kommer också VM-reserverna Linus Nordgren (Helsingborg) och Johannes Larsson medverka.
– De är spelare som har varit med och känner till vår verksamhet väldigt väl. De var väldigt nära att komma med i VM-truppen. Steget är inte långt om det blir skador, under förutsättning att det är på rätt position. Det är tacksamt att de vill vara med och bidra under veckan, säger Vaara.

Det svenska herrlandslaget har, sedan den första landskampen spelades, gjort 1994 mål. Chansen finns alltså att mål nummer 2000 kommer mot Norge. Lägg där till att Kim Nilsson har gjort 97 poäng i den blågula dressen. Hans 100:e kan komma mot Norge – i hans 50:e landskamp. Men det är inget som Vaara kan lova att hans forward gör.
– Det beror på vilket flyt och flöde han har. Men det ska ju så klart inte vara ett större problem inom det närmaste att komma upp i hundra poäng.

Helsingborg Arena står som värd för genrepet. Och Bertil Alm, evenemangsansvarig, hoppas att det kommer att komma mycket publik till matchen.
– Målsättningen har varit att vi ska komma upp till tusen personer. Vi hoppas att det blir lite tryck sista veckan när landslaget är på plats, säger han.

Boka din biljett till VM-genrepet mot Norge här.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>