2014-11-26 18:58

Utlandsproffset siktar mot 100 blågula poäng


Kim Nilsson har höga förväntningar på sig inför VM. Foto: Per Wiklund

Senaste gången han spelade VM blev han hela Sveriges hjälte när han dominerade finalen mot Finland. Kim Nilsson är en van vinnare. Men hur är formen efter proffssejouren i Schweiz?

Kim Nilsson lånades ut till schweiziska Grasshoppers från AIK den här säsongen. Där har han öst in poäng, precis som han alltid har gjort i Sverige också. Men det är ingen hemlighet att Svenska Superligan håller högre klass än schweiziska ligan. Så frågan är hur bra Nilsson egentligen är när han nu ska göra sig redo för VM.
– Den (SSL) är mycket bättre. Bredden är skillnaden, nu när jag har spelat mot alla lagen. Nu har jag koll på hur de är. Däremot är toppen jämlik med Sverige. Men toppen består inte av så många lag… Vi snackar tre-fyra lag, säger han.
Har du i så fall utvecklats som spelare?
– Ja, det har jag. Jag har inte samma omgivning som i AIK, det säger sig självt. Men nu måste jag ta mer egna initiativ och på så sätt utvecklas jag. Mitt man mot man-spel blir bättre. Och jag utvecklas också som person. Det är ett nytt land och ett nytt språk.

När Sverige spelade Euro Floorball Tour i början av november gjorde Kim Nilsson sitt 97:e poäng i den blågula dressen. På 49 spelade matcher. Ett facit som minst sagt är imponerande inför VM.
Hur kommer du att fira poäng nummer 100?
– Haha, det vet jag inte just nu. Vi får se om det kommer mot Norge. Men jag hoppas nästan att det kommer under VM i Göteborg.

Se hela Sveriges trupp här.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>