2014-11-21 09:16

Profilerna redo att säga sitt under VM


Anna Lindberg och Åsa Sandell medverkar på seminariet i Göteborg. Foto: Pressbild

12 december anordnar Svensk Innebandy, tillsammans med Svenska Mässan, ett seminarium med ämnet ”Idrottens möjligheter i samhället”. Nu står det klart att idrottsprofilerna Anna Lindberg och Åsa Sandell kommer att medverka. Och de vet exakt hur de vill att idrotten ska utvecklas.
– Man ska försöka tillgodose allas nivå och intresse, säger Anna Lindberg.

Mitt under brinnande innebandy-VM i Göteborg bjuder Svensk Innebandy in till ett seminarium och After Work i samarbete med Svenska Mässan. Där ska det diskuteras hur idrotten kan få ett större inflytande i samhällsdebatten, och också hur den kan utvecklas för allas bästa.
– Den största utmaningen inom samhället är att göra något bra för dem som faktiskt tycker att idrott är roligt och vill träna fem gånger i veckan. Man ska försöka tillgodose allas nivå och intresse, säger den före detta simhopparen Anna Lindberg.

Lindberg, som har 73 SM-guld och flera EM- och VM-medaljer, menar att mycket handlar om att ha kompetenta tränare som kan hjälper barn och ungdomar på olika plan.
– Barn orkar röra på sig hur mycket som helst. Det handlar bara om vad man gör. Det ska vara bra träning i en bra och givande miljö. Det är det som gör idrotten lockande. De som vill utmanas inom en idrott måste kunna göra det.

Den framgångsrika boxaren Åsa Sandell, som numera ofta agerar moderator och pratar med ungdomar om idrottande, tror att det går att kombinera flera intressen i tidig ålder.
– Det går att förena olika saker. Det är min egen historia. Man måste inte göra antingen eller. Man kan idrotta och läsa böcker, och man kan även börja idrotta sent. Man kan lära sig mycket om sig själv genom att idrotta, även som motionär.
– Det känns som att det ligger i tiden att prata om att det är viktigt att idrotta för livet och ifrågasätta en tidig selektering.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>