2014-12-02 16:23

Robin Nilsberth om finnarna: "Sätter hårt mot hårt"


Robin Nilsberth satsar mycket på det offensiva spelet. Foto: Per Wiklund

Han snittar nästan ett poäng per match i landslaget - som back. Robin Nilsberth är känd för sitt offensiva spel. Och det är något han vill fortsätta använda sig av i VM som stundar.

28 landskamper och 23 poäng. Robin Nilsbeth imponerar poängmässigt från sin backposition. Det har han alltid gjort - hans offensiva spel är en av hans främsta styrkor. Och visst tränar han en hel del på att anfalla.
- Ja, dagligen på träningarna med klubblaget (Granlo). Det är något jag har haft med mig i mitt spel sedan jag var väldigt liten. Jag har alltid varit offensiv.
När Nilsberth var liten spelade han just forward. Sedan blev han satt på backen, men då var det viktigt för honom att fortfarande hålla i det offensiva spelet på planen.
- Jag försöker hota mycket framåt och bidra så mycket som möjligt, säger han.

Nilsberth var med och vann VM-guld 2012. Då gjorde han det sköna 4-0-målet till Sverige i början av den andra perioden. Och utklassningssiffrorna, 11-5, är något han drömmer om ska upprepas i Göteborg.
- Jag hoppas det. Det vore fantastiskt med en sådan utdelning igen. Men vi förbereder oss för att det ska bli stentufft, precis som i senaste landskampen mot Finland (4-2). De är förberedde och vill smälla på. Det gäller att stå upp.

Och lita på att Nilsberth faktiskt är förberedd. Få personer tycker om försäsongen, men i år var det nästan tvärtom för Sveriges backbjässe.
- Jag har tränat på riktigt bra i sommar. Det här var nog den enklaste försäsongen någonsin att motivera sig för.
Och den träningen kan bli nödvändig. När Sverige mötte Finland senast smällde finnarna på rejält mot sargerna. En taktik för att få de svenska spelarna ur balans.
- Det kändes nästan som att de glömde spelet med klubba och boll och bara fokuserade på att smälla på oss. Men jag hoppas att det fortsätter så, för då tror jag att vi kommer att vinna. Vi har många fysiska spelare, jag är själv en av dem som står upp. Vi sätter hårt mot hårt.

Se hela Sveriges trupp här.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>