2014-11-27 16:02

Fixstjärnan Enström har nått sitt mål


Rasmus Enström kan snurra upp vilket försvar som helst. Foto: Per Wiklund

Faluns fixstjärna Rasmus Enström blev utsedd till världens bästa innebandyspelare förra året. Därför är det ofrånkomligt att han kommer att ha press på sig att prestera i VM. Men han kommer också med rejäl respekt.

Två gånger har han blivit framröstad till Årets spelare i Sverige. Och i fjol blev han utsedd till världens bästa innebandyspelare. Många, om inte alla, fruktar Rasmus Enström på planen. Hans aviga spelstil ställer till det för försvarare och det är ovanligt att han går från en match poänglös.
Även de svenska fansen räknar med att Enström skrapar ihop en hel del poäng i VM. Och det vet han själv också.
- Jag trivs med pressen, det har blivit så. Jag har en viktig roll i Falun och har lärt mig leva med pressen, leverera i varje match och vinna till varje pris. Folk förväntar sig att vi ska vinna. Och det ska vi också. Vi ska vara världsledande, säger han.

Falun har tagit två raka SM-guld, men i år har spelat inte fungerat till 100 procent för laget. Något Enström förklarar så här: 
- Vi är många som har haft fokus på landslaget. Träningarna blir drabbade och det sliter på en när man är iväg. Vi har inte lika stor chans att spela ihop våra kedjor Men vi vinner ändå, fastän vi spelar så här. Och det är inte nu vi ska vara bäst.

Men när VM nu närmar sig är det faktiskt tid att vara bäst – i den svenska landslagströjan. Och precis som resten av truppen ser Enström fram emot det som möter dem i Scandinavium.
- Det är få förunnat att spela hemma-VM. Jag kommer att njuta av varje sekund jag är på planen och verkligen ta in allt. Det kommer att vara ett sjukt tryck på publiken. Jag har sett fram emot det här sedan det senaste VM-guldet.
Har du tänkt mycket på VM under året?
- Det är klart att det alltid finns i bakhuvudet. Målet har varit, sedan förra VM-finalen, att komma med i den här truppen. Det är kanske enda gången i karriären man får spela på hemmaplan. Jag har tränat noggrant för det här.

Se hela Sveriges trupp här.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>