2014-11-13 10:14

Melodifestivalvinnare sjunger VM-låten


Julia Kedhammar sjunger den officiella VM-låten. Foto: Press

Innebandy-VM närmar sig med stormsteg. Och det bli ingen fest utan musik. 
I år heter den officiella VM-låten ”Dancing for Gold” och sjungs av 14-åriga Julia Kedhammar, Sveriges representant i Junior Eurovision Song Contest 2014. 


Bakom låten står Internationella Innebandyförbundet (IFF), LOC (den lokala innebandyorganisationen) samt innebandymärket Unihoc.
– Kul att ha en officiell VM-låt. Henrik Berndtson heter mannen som skrivit låten och förmedlat kontakten med Julia, sedan har vi arbetat samman en video med hjälp av IFF, TV4 och YLE som vi hoppas ska både inspirera och glädja innebandybesökarna, säger Kalle Brännerg, marknadsansvarig på Unihoc. Låten kommer att framföras av Julia Kedhammar under invigningen av VM och Julstaden på Götaplatsen 5 december, där även rapartisten Linda Pira kommer att uppträda. Schlagerstjärnan kommer också finnas på plats i Scandinavium 14 december och sjunga under den stora finalen.

VM i innebandy är det största idrottsmästerskapet i Sverige under 2014. 16 nationer från hela världen kommer göra upp om guldet i Göteborg. VM-festen inleds med invigning 5 december och avslutas med final i Scandinavium 14 december.

Hör låten och se musikvideon här.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>