2014-11-17 16:27

Bara fyra landskamper - nu med i VM


Jonas Adriansson tänkte trappa ner - men tänkte om. Foto: Per Wiklund

Jonas Adriansson har varit en toppspelare i Faluns stjärnspäckade lag i flera år. Men till den här säsongen tänkte han lämna Superligan. Sedan ändrade han sig, kom tillbaka - och togs ut i VM-truppen.

Sedan ungdomstiden i Falun har Jonas Adriansson varit dominant på planen. Han plockades upp i Faluns A-lag och har varit en stor del i att laget nu har två raka SM-guld.
Men till den här säsongen tänkte Adriansson trappa ner. I stället för Faluns A-lag började han spela i klubbens division 3-lag.
– Det var mest för att få lite mer fritid och inte behöva träna så mycket. Det blev mycket när jag jobbade heltid också.
Vad fick dig att ändra uppfattning?
– Det var laget och ”Brolle” (Thomas Brottman, tränaren) framför allt. Jag tycker fortfarande att det är så pass roligt, då får jag offra lite tid.

Adriansson fick nytt förtroende i Falun och har varit lika viktig i år som tidigare säsonger. För två år sedan spelade han back hela slutspelet. Och i år har han också satts på den positionen. Ett lyckat drag, helt klart. Adriansson har varit så bra i försvaret att landslagsledningen fick upp ögonen för honom.
– Jan-Erik Vaara ringde mig och frågade hur jag såg på framtiden, om jag skulle fortsätta spela. Jag sa att jag skulle fortsätta det här året. Då sa han att han ville ha med mig till Euro Floorball Tour. Och där gick det väldigt bra, speciellt mot finnarna.

Facit blev ett mål och två assister. Det imponerade så mycket på ledningen att Adriansson belönades med en plats i VM-truppen. Adriansson har totalt bara fyra A-landskamper på sitt cv inför mästerskapet. Men trots bristen på landslagsrutin ser han bara fram emot det som komma skall.
– Det ska bli jäkligt roligt. Framför allt eftersom det är på hemmaplan.

Se hela Sveriges VM-trupp här.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>