2012-10-30 16:00

Tävlingskongressen 1 av 4: SDF-SM P/F 15

När Tävlingskongressen ägde rum söndagen den 11 november fattades ett antal viktiga beslut inom Svensk Innebandy. Innebandy.se har pratat med Anwar Samuelsson på Svenska Innebandyförbundet som förklarar vad de fyra största förändringarna innebär.

Del 1 av 4
Motion från Stockholms Innebandyförbund till Tävlingskongressen 2012 om möjlighet för SDF att anmäla 2 lag från ett och samma distrikt till SDF-SM i klassen P/F 15:


- Stockholms Innebandyförbund har tänkt till kring Svensk Innebandys Utvecklingsmodell (SIU). SDF-SM är en eftertraktad och härlig turnering, men det finns ett olyckligt utslagningsmoment innan turneringen. När man ska ta ut truppen på 23 spelare är det många spelare som inte blir uttagna, ibland konkurrerar 100-200 ungdomar om platserna. Många spelare slås ut och det är ett relativt litet antal som får spela. I mindre distrikt är frågan också befogad, men de har inte lika många spelare som aspirerar på att ta plats, säger Anwar Samuelsson och fortsätter:

- Stockholms Innebandyförbund har klokt påpekat att man i regelverket endast får anmäla ett lag - en regel som inte riktigt håller måttet när den kopplas ihop med SIU. Därför föreslår de att man ska kunna anmäla flera lag till SDF-SM, om man vill.

- Tävlingskongressen biföll motionen om att man får anmäla flera lag om man är ett stort distrikt med många licensierade spelare. Var licensgränsen skall dras kommer Förbundsstyrelsen att bestämma inför säsongen 2013/14.


Inom kort publicerar vi del 2 i artikelserien som förklarar de största förändringarna från Tävlingskongressen 2012.


Kontaktperson: Anwar Samuelsson
Författare: Daniel Karlsson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>