2012-11-11 18:45

Jan-Erik Vaara om VM-truppen – spelare för spelare

Förbundskapten Jan-Erik Vaara har valt de 20 spelare han tar med sig till VM i Bern och Zürich 2 till 9 december. Här kommenterar han samtliga spelare.


Johannes Larsson, Karl-Johan Nilsson, Kim Nilsson och resterande 17 spelare i VM-truppen omtalas av Jan-Erik Vaara här nedan. Foto: Perwiklund.se 

Viktor Klintsten, Storvreta IBK
- Har visat en fantastisk stabilitet under våra sammankomster. Och på sin meritlista har han väldigt stora framgångar. Han är stor, stark och har bra och rätt karaktär.

Patrik Åman, AIK
- Har gått framåt sedan förra årets svåra start. Har varit stabiliteten personifierad i de matcher han spelat.  Mycket professionell inställning till vilken match det än är, han är alltid otroligt taggad. Det är signaler som jag gillar att se.

Jesper Berggren, Storvreta IBK
- En spelare som inte borde ha överraskat på mig men det har han faktiskt gjort under höststarten. Han har varit tongivande och verkligen anammat vår spelidé. Är spelintelligent, harmonisk och kan spela på vilken kant som helst.

Anton Karlsson, Linköping IBK
- Urkraften personifierad. Han är vår starkaste och tuffaste spelare. Vi har testat hans fysik riktigt ordentligt. Han spelade, till exempel, mest av alla senast i Växjö och stod upp riktigt bra trots det.

Robin Nilsberth, Granlo BK
- En kille som haft talangen i många år och när vi började ha högre förväntningar på honom svarade han upp med fantastisk seriositet och inställningen. Vi kommer ha stor nytta av spelförståelse, skott och defensiva spel.

Henrik Quist, Pixbo Wallenstam IBK
- Som bekant har Henrik haft bekymmer från olika ställen på kroppen men nu är han fit och han besitter styrkor både på och utanför banan. Är erfaren, lägger upp spelet på ett bra sätt och har också en förmåga att hitta kvicka lösningar i vårt kontringsspel.

Mattias Samuelsson, Storvreta IBK
- Som alla vet är han en av världens snabbaste spelare och han har bra arbetskapacitet och ett starkt skott. Han har också, under hösten, varit jättestark defensivt i utsatta lägen.

Mattias Wallgren, Warberg IC
- En erfaren arbetshäst med väldigt fin kapacitet när det gäller det fysiska och han är otroligt vass i 4- mot 5-lägen. Han känns stabil rakt igenom och dessutom en stark person i gruppen.

Martin Östholm, Pixbo Wallenstam IBK
- Han har vassaste skottet i truppen och har tränat upp sin fysik så att han är en otroligt användbar spelare i powerplay och i toppningar. Ett ständigt hot med sitt skott.

Rasmus Enström, IBF Falun
- En kille med otrolig vinnarinstinkt. Tekniskt sett är han genialisk och han har dessutom ett sagolikt passningsspel. Vi hoppas kunna få se hans genialitet och vinnarinstinkt VM-turneringen igenom.

Alexander Galante Carlström, IBF Falun
- Vår rörligaste spelare som passar som handen i handsken in i vår spelidé gällande just rörligheten. Har både ett bra passningsspel och vasst skott. Får omgivningen att lyckas också.
 
Joel Kanebjörk, Storvreta IBK
- Har sakta men säkert klivit fram i offensiven och det är bra för landslaget att få ta del av de kunskaperna som vi vet finns där. Har stark personlighet både på och utanför planen och en härlig inställning.

Johannes Larsson, IBF Falun
- Mångsidig i klubblaget och även i landslaget. Kan spela på de flesta positionerna och den allsidigheten gör det intressant för oss. Är mycket kraftfull i sitt spel och har dessutom visat att han gör mål mot bra motstånd. 

Patrik Malmström, Pixbo Wallenstam IBK
- En sniper av hög klass. Har riktigt bra värderingar i det han gör på planen, slarvar inte bort bollen. Och så har han en ett ruskigt bra skott, det sitter alltid innanför ramen.

Karl-Johan Nilsson, AIK
- En jättestark spelare i båda ändarna av spelplanen. Vi har nytta av hans positionering på banan och förmåga att få till längre anfall i sin femma då han håller bollen inom laget och är finurlig i sitt passningsspel.

Kim Nilsson, AIK
- Har en väldigt hög nivå på sin fart och sin teknik.  Har aviga dragningar och aviga skott och är en säker straffskytt. Kim har dessutom en fantastisk löpstyrka defensivt och offensivt som vi vill se jättemycket av under VM.

Linus Nordgren, FC Helsingborg
- Har en jättearbetskapacitet och är stark både forechecking- och backcheckingmässigt. Har kvicka fötter, fina handleder och ett fint flöde i sitt spel.

Johan Samuelsson, Granlo BK
- En av de stora i truppen med tanke på vad han presterat i Dalen, Granlo och landslaget. Tar ett stort ansvar på banan, han har fantastisk spelförståelse och det är en fröjd att se hans enorma passningsspel.

Henrik Stenberg, Storvreta IBK
- Det är ett fysfenomen som skulle kunna spela hur många och hur långa byten som helst. Han står i en klass för sig gällande fysen. Är målfarlig som få och har en del bra passningslösningar i kavajärmen. Passar bra i vårt fartfyllda spel.

Rasmus Sundstedt, Storvreta IBK
- Slår fantastiskt öppnande passningar och kan hitta de mest oväntade lösningarna på stora problem. Spelförståelsen är på en hög nivå. Har dessutom ett bra skott och en förmåga att träffa innanför ramen.Henrik Stenberg visade strålande form i Euro Floorball Tour förra helgen. Om en månad åker han till Schweiz för att bärga svenskt VM-guld. Foto: Perwiklund.se


Författare: Daniel Karlsson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>