2012-11-02 21:20

Herr: Från reserv till powerplay mot Tjeckien

Till lägret i Karlstad i augusti kom Robin Nilsberth med som reserv. Bara några månader senare spelar han powerplay mot Tjeckien. Granlobacken kommenterar här själv sin häftiga resa.

Robin Nilsberth startade matchen mot Tjeckien med att servera Henrik Stenberg två målpassningar inom loppet av tre minuter.

- Vi ville starta matchen bra och Stenberg gjorde det jättebra när han rörde sig i de ytorna, han är vass i slottet. Och tjeckerna var lite ihåliga. Har man blicken uppe så kan det bli rätt enkla mål, sger Nilsberth efter 11-3 i Euro Floorball Tour-premiären och fortsätter:

- Vi var distinkta och raka i inledningen men tjeckerna var heller inte ofarliga. Klintsten var fruktansvärt bra där.


Robin Nilsberth gjorde totalt tre assist i 11-3-segern mot Tjeckien i Växjö. Foto: Perwiklund.se

Robin Nilsberth har gjort en häftig resa från landslagsreserv till spel i powerplay på bara ett par månader.

- Det är skitkul naturligtvis. Det gäller att ta chanserna man får. VM har blivit ett större och större mål och nu är det bara en månad kvar. Jag kan bara göra så gott jag kan och visa att jag vill vara med och det vill jag verkligen, säger Nilsberth och fortsätter:

- Att jag spelar powerplay visar att ledarstaben tror på mig. Jag har gått från att ha varit reserv till att få spela mycket och kommit in i gruppen bra. Det känns riktigt roligt.

Berätta om utvecklingen?
- Ja, den började redan när Ulf Hallstensson kom till Dalen och nämnde några förbättringsområden som jag skulle tänka på. Jag har förbättrat fysiken en del och även grejer på banan. Ifjol hade jag en ledande roll i Dalen där vi gick oerhört bra och den här säsongen har det fortsatt med en fantastisk höst i Granlo. Det har gått jättebra för både mig och laget och jag har fortsatt att ha en ledande roll, precis som i Dalen.


Författare: Daniel Karlsson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>