2007-11-01 08:40

Historisk seger för Täby

Elitseriens nykomlingar har nu alla tagit poäng och för Täbys del blev det tre poäng efter 7-3 mot Karlstad. Sanna Rådström är en av Täbys nyckelspelare som äntligen är skadefri efter en problemfylld sommar och innebandy.se fick en pratstund med Sanna.

Grattis, ni tog äntligen Täbys första elitseriepoäng i helgen!
– Vi var verkligen sugna på att ta tre poäng efter fyra förluster. Vi var riktigt laddade och gick in och spelade vårt spel hela matchen, många snabba vändningar. Vi tappade en 2-0-ledning och Karlstad vände och tog ledningen med 3-2. Så vi kvitterade och vände matchen efter deras 3-2-ledning. Tyvärr fick Karlstad inbrott i sitt omklädningsrum under matchen vilket var tråkigt. Segern var efterlängtad och det var kul att vinna!

Hur är Täby som lag?
– Vi spelar alltid hundra procent matcherna igenom och ger aldrig upp. Det var vår styrka även i division 1 där vi aldrig förlorade under ordinarie speltid och som nykomlingar är det bra att vi fortsätter spela oavsett resultatet. Vi vill alltid starta på tre femmor men vi har haft mycket skador främst på backarna och många har spelat på ovana positioner. Vi bör bli bättre på att etablera spel i anfallszon och att kunna föra matcher när vi möter sämre lag.

Ni har som målsättning att hålla er kvar, men har också siktet på en av de sista slutspelsplatserna. Vad tror du om era chanser?
– Jag tror absolut att vi kommer att hålla oss kvar och får vi behålla alla spelare skadefria då har vi en chans att knipa den åttonde och sista slutspelsplatsen.

Sanna Rådström


Sanna Rådström

Född:
 27 juli 1984.
Position: Back.
Klubb: Täby IS.
Moderklubb: Råsunda IS.
Aktuell: Viktig spelare i Täby IS som i söndags tog sin första seger i elitserien.Du bröt foten i somras och har varit borta en längre tid. Hur påverkar benbrottet ditt spel?
– Kroppen är nästan hel men jag har lite känningar i foten och knäet. Nu försöker jag träna extra för att komma ifatt. Jag har ju tappat hela försäsongen vilket märks på spelet men målet är att vara i kapp efter jul.

Beskriv din spelstil!
– Jag är fysisk, skottglad och har bra spelförståelse.

Du kallas Slatan, finns det en historia bakom?
– När jag spelade i Högdalen för länge sedan, spelade vi fotboll på några träningar och efter det blev det Slatan. Smeknamnet håller på att dö ut för i Täby är det bara tränare Göran Hagberg som kallar mig det.

Hur är Täbys tränarduos (Thomas Eriksson och Göran Hagberg) ledarstil?
– Thomas och Göran har delat ansvar och de kompletterar varandra bra. De har samma typ av filosofi vilket är att gå runt på många spelare och att alla får chansen. Thomas och Göran är också bra när det gäller både det sociala och innebandymässiga.

Du har tidigare spelat i elitserien med Högdalen och Hammarby. Hur är Täbys förutsättningar att klara sig kvar, jämfört med dina tidigare klubbars?
– Jag kan jämföra Täby med Högdalen när vi gick upp till elitserien. Bägge lagen har unga och orutinerade spelare och vet inte särskilt mycket om alla andra lag. Spelarna går in och spelar respektlöst, vilket bara är bra. Täby är ett utvecklingsbart lag som gärna lär sig nya saker.

Hur har omställningen från division 1 till elitserien varit?
– Det är givetvis mer fysiskt spel i elitserien även om vi har klarat den omställningen bra. Det gick bra på försäsongen och många tycker att vi är en bra nykomling, men vi känner ingen press alls. Resorna är ju längre i elitserien men hittills har vi inte haft några längre resor, det blir till helgen.

Vilket motstånd har varit svårast hittills?
– Vi har varit nära seger i alla matcher och ingen match har känts omöjlig att vinna. Balrog är duktiga på att hålla bollen och etablera ett anfallsspel så de var tuffa att möta. Endre slängde mest in bollar framför mål och körde på.

I helgen möter ni Pixbo och Engelholm på bortaplan, tar ni full pott?
– Det blir som vilka matcher som helst och vi fokuserar inte alls på motståndarna utan bara på oss själva. Vi ska göra det vi är bra på då blir det sex poäng i helgen. 


Författare: Gittan Ahonen Gunnarzon


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>