2006-11-17 10:32

Säsongens närmaste match för Martina

Martina Söderqvist var en lyckad värvning av Iksu. Med sina 15 mål hittills, är hon elitseriens bästa målskytt. På lördagen spelar Iksu bortamatch i Martinas hemstad Örnsköldsvik.

Lördagens återstart av elitserien innehåller bland annat matchen Örnsköldsvik-Iksu.

För Iksus nya målspruta Martina Söderqvist, som fortfarande bor kvar i Örnsköldsvik, blir det en mycket speciell match. Hon ställs mot sina gamla lagkamrater och klubben hon spelade för i 14 säsonger. 


Martina Söderqvist

Född: 10 juni 1976.
Position: Forward.
Klubb: Iksu.

Aktuell: Är elitseriens främsta målskytt inför återstarten.


När Iksu spelar hemmamatch blir det elva mils resa till Umeå för Martina. På lördagen behöver hon alltså inte lämna hemstaden.

– Det känns faktiskt ganska skönt att få en match på "hemmaplan", även om det såklart kommer att kännas konstigt att stå på motståndarsidan i Sporthallen och möta gamla lagkamrater, och kanske med en del folk på läktaren som jag känner som inte håller på Iksu. Men förhoppningsvis så kommer mina föräldrar och syskon och en eller annan kompis att heja på mig i alla fall, säger Martina till Iksus hemsida.

Så här säger hon om årets upplaga av ÖSK:
– De yngre spelarna verkar helt klart vara på frammarsch i år. En spelare att se upp med är väldigt duktiga nyblivna U19-VM-guldmedaljören Elin Tjärnström. Sen finns ju Stina Olofsson kvar som nog är en av lagets viktigaste spelare.

Helgens matcher i damernas elitserie


Författare: Klas Pettersson