2006-11-30 14:45

Innebandyn regerar i Arjeplog

Arjeplog är den kommun i landet som har högst andel licensierade innebandyspelare. Anledningen är en stor verksamhet i kommunens enda innebandyklubb, IBF Argentum 91.

Bara tre kommuner är större till ytan.
Bara tre kommuner har färre invånare.
Ingen kommun har högre andel innebandyspelare.

I Arjeplog är 7,5 procent av kommunens invånare licensierade innebandyspelare. Den norrbottniska kommunen toppar därmed innebandy.se:s färska sammanställning.


Det är tätt mellan innebandyspelarna i Arjeplogs kommun.
Klicka på bilden för att förstora den.

I Arjeplog finns bara en innebandyklubb: IBF Argentum 91. Men med en stor verksamhet och 237 licensierade spelare räcker det till att föra Arjeplogs kommun högst upp på listan.

– Jag är inte så jätteöverraskad. Dels har vi inte så många invånare och dels är innebandyn en stor sport i Arjeplog. Det är ett stort engagemang och alla är intresserade, säger JanÖsten Widman, ordförande i IBF Argentum, när han får ta del av sammanställningen.

Klubben bildades för 15 år sedan och har idag nio lag i seriespel. Herrlaget spelar i division 3 och damlaget i division 2 och båda lagen har målsättningen att vara med i toppen av sina serier.

Långa resor är förstås vardagsmat, även om man bara reser innanför kommunens gränser. Arjeplogs kommun har nämligen en yta som är mer än fyra gånger så stor som Gotland. I seriespelet har Argentum 20 mil till sin närmaste bortamatch.

– För att klara av denna stora verksamhet krävs det både engagerade föräldrar och tränare men även ett stort antal sponsorer. Det är tack vare våra sponsorer, olika företag i kommunen, men även andra aktörer som vi kan bedriva vår verksamhet, säger JanÖsten Widman.

Till topplistan
Alla kommuner A till Ö
Fler listor


Författare: Klas Pettersson