2006-11-07 08:11

En historisk dag

Sala, 7 november 1981: Vädret var halvklart och termometern visade två plusgrader. 36 förväntansfulla personer samlats på Sala Stadshotell. De skulle bilda Svenska Innebandyförbundet.

Mötet i Pelarsalen startades klockan 10.00 och initiativtagaren Crister Gustafsson hälsade alla välkomna. Crister valdes också till möteordförande medan Per G. Isaksson blev mötessekreterare.

Alla mötesdeltagare fick betala 25 kronor för att täcka mötets kostnader (kopiering och porto för inbjudan, lokalhyra och kaffe under mötesdagen. Hotellet erbjöd även en speciallunch för 45 kronor per person.

Crister Gustafsson valdes till ordförande i den interimsstyrelse som mötet valde.

Vilken var din känsla när SIBF hade bildats?
– Jag var väldigt stolt och det hoppas jag även de andra ombuden var och fortfarande är. Historia skrevs för alltid där i Sala den dagen!

Har du varit på Sala Stadshotell nyligen?
– Ja, jag gjorde faktiskt ett besök där den 11 juni i år. I strålande solsken stegade jag in på det historiska hotellet för första gången sedan bildandet av SIBF. Känslan var mycket laddad, positivt förlösande på något sätt för min egen del, och man kände sig direkt återflyttad till den historiska dagen!

Läs också:
De deltog på bildandemötet
SIBF:s första styrelse


 


Författare: Klas Pettersson