2006-11-21 17:34

Elf, en positiv Jik-nyhet

Efter all turbulens i klubben den senaste tiden, två spelare som lämnat truppen och en förlustsvit på fyra matcher kommer här en positiv nyhet kring Jönköpings IK: Andreas Elf är åter klar för spel och gör comeback på lördag.

Det var den 13 november förra året som Andreas Elf slet av korsbandet i hemmamatchen mot Warberg. Efter en lång rehabilitering är Andreas nu tillbaka på planen.

Efter operationen i slutet av december har han arbetat hårt med rehabilitering och träning för att komma tillbaka. På lördag är det alltså dags.


Hej, och välkommen tillbaka, Andreas!

– Det känns väldigt skönt. Jag har kämpat ett helt år för detta, och nu är jag verkligen laddad för att spela innebandy igen, mer laddad än någonsin, berättar Elf.

I början av veckan har Andreas genomgått en rad tester för att säkerställa att han är redo för spel. Jiks sjukgymnast Andreas Frostemark har hållit i testerna:

– Vi har gjort tester som visar bra resultat. Baserat på dessa har han klartecken för spel. Han kommer givetvis att matchas in successivt, det viktigaste med testerna var att få svar på att hans knä håller för spel. Han har kontinuerligt genomfört tester hos Anne Fältström, sjukgymnast på Ryhov, och dessa tester har nu också visat godkända värden.

Frostemark säger även att Elf har visat en enorm vilja att komma tillbaka, och är imponerad över hans målmedvetenhet, eftersom en så här långvarig skada kan vara psykiskt jobbigt för en idrottare.  


Andreas Elf

Född: 15 april 1984.
Klubb: Jönköpings IK.
Moderklubb: Mullsjö AIS.
Landskamper: 2 A, 1 U19.

Aktuell: Är på lördag redo att göra comeback i elitserien efter ett års skadefrånvaro.


– Jag är jätteglad att vi har Elf tillbaka på planen, säger Mikael Hill, Jiks tränare. Han är en nyckelspelare som kommer att bli väldigt viktig för oss. Vi får se i vilken utsträckning vi kan använda honom initialt. Han har ju ändå varit borta från matchspel i över ett år.


Författare: Klas Pettersson