2006-11-10 23:17

Duktiga debutanter mot Schweiz

Jan-Erik Vaara gav sina tjejer godkänt efter fredagens vinst mot Schweiz i inledningsmatchen av Euro Floorball Tour i Prag. - Stundtals såg vi det vi ville se, men vi vill se det oftare, var förbundskaptens kommentar efter matchen.

Inför drygt 200 åskådare besegrade de svenska damerna de regerande världsmästarinnorna från Schweiz med 5-1 i första matchen i Euro Floorball Tour i tjeckiska Prag.

Det var en mållös förstaperiod mot ett starkt Schweiz. - Schweiz är riktigt bra, jag har sällan sett så många bra innebandyspelare. Men vi höll ihop laget och kunde stå emot, främst i första perioden då de var riktigt svåra, menade förbundskapten Vaara efter matchen.

Efter bara 46 sekunder av den andra gav Maria Sahlin Sverige ledningen, innan Emelie Lindström ökade på den drygt tio minuter senare. - Vi har ett grundspel vi vill hålla oss till och finslipa på. Jag ger tjejerna godkänt  idag men det vi stundtals får se vill vi se med vassare kvalitet, sa Vaara. Innan den andra perioden var slut kom också en kvittering från schweiziskorna, detta genom Miriam Flückigen som spelades fram av IKSU:s Petra Kundert.

Den tredje perioden slutade 3-0 i svensk favör efter mål av Anna Jakobsson, Camilla Nilsson och Karolina Widar. Förbundskapten berömde gärna Camilla Nilsson - Hon var otroliigt vass idag. Hon och Hanna Lundström var riktigt bra. Camilla Nilsson valdes också till Sveriges bästa spelare efter matchen.

Efter matchen ville Jan-Erik Vaara lyfta fram debutanterna Lisah Samuelsson, Anna Lundström och Elin Rhöss. Även Faluns back Anna Renström imponerade på förbundskaptenen - Anna spelar otroligt moget för att vara så ung som 87:a.

Under lördagen möter svenskorna våra vänner i öst, Finland. - Det är ett helt annat lag och spelsystem när vi spelar i morgon, så det ska vi klura på nu.
 


MATCHFAKTA
  


Sverige - Schweiz 5-1 (0-0, 2-1, 3-0)

Första perioden
-


Andra perioden
1-0 (0.46) Maria Sahlin (Karolina Widar)
2-0 (12.33) Emelie Lindström (Karolina Widar)
2-1 (19.42) Miriam Flückiger (Petra Kundert)


Tredje perioden
3-1 (1.10) Anna Jakobsson (Maria Sahlin)
4-1 (17.06) Camilla Nilsson (Anna Renström)
5-1 (19.24) Karolina Widar (Anna Jakobsson)

Utvisningar, Tjeckien: 1x2 min. , Sverige: 4x2 min.
Publik: ~ 200.

 


SÅ SPELADE SVERIGE
  


Sverige inledde med Linnea Bergman som målvakt samt följande formationer:

Ina Rhöös - Anna Lundström
Maria Sahlin - Karolina Widar - Emelie Lindström

Malin Lundberg - Matilda Holmbom
Elin Rhöös - Susanne Ekblom - Hermine Dahlerus

Anna Renström - Lisah Samuelsson
Camilla Nilsson - Hanna Lundström - Amanda Wendelstig

Helena Andersson, Anna Jakobsson, Karin Hjelm, Frida LindbergFörfattare: Anna Johansson