2006-11-06 08:02

Dalen utklassade Jönköping

För andra gången i historien fick Jönköping lämna planen i Jönköpings Idrottshus mållösa efter en elitseriematch. På söndagen blev man totalt utspelade av Dalen. Resultatet skrevs till 0-8 (0-1, 0-4, 0-3).
 
Det var framför allt i andra perioden som Dalens effektivitet var förkrossande. Umeålaget gick då från 1-0 till 5-0.
 

Hill fick en del att grubbla över.

– Det som symboliserar hela matchen är att vi får halvchanser och skotten fastnar i deras säck i mitten, medan de får skjuta fritt och skotten kommer ändå fram, analyserade Jik-tränaren Mikael Hill till klubbens hemsida efter matchen.

Efter Dalens 5-0 bytte Jönköping målvakt. Jussi Heikkinen ersattes då av Anton Lindkvist. Ingen av målvakterna hade någon lätt match men Anton Lindkvist valdes till matchens lirare i hemmalaget.

I Dalen var målvaktssituationen lite speciell. Fredrik Hörnkvist skadade armbågen i veckan. Patrik Jansson fick i stället vakta målet och gjorde det nu på bästa tänkbara sätt. Det var första gången i karriären som Jansson höll nollan i en elitseriematch.

Tidigare hade Jik bara blivit utan mål i en match vid de närmare 200 hemmamatcher man har spelat i elitserien. Det var den 27 september 1998 som Västerås vann med 2-0.


Författare: Klas Pettersson