2006-11-10 22:29

Blågult laddar för VM-semi

Sveriges U19-damer är klara för VM-semifinal mot Schweiz. Matchen spelas i Leipzig på lördagseftermiddagen. innebandy.se har kollat läget med förbundskaptenen Marcus Holm.

– Det blir en utmaning att möta Schweiz. Vi har ju knappt varit i försvarszon under hela turneringen, konstaterar Marcus Holm sedan Sverige gått igenom gruppspelet med målskillnaden 60-5.

Sverige och Finland har varit de bästa lagen i turneringen och allt talar för att det blir de lagen som möts i final. Schweiz ska dock inte underskattas. Laget avslutade gruppspelet med att hålla nollan mer än tio perioder i sträck.

Vilka spelare betyder mest för att det ska gå bra för er?
– När det gäller att ta tag i det offensiva spelet drar Johanna Dahlin och Victoria Wikström tunga lass.

Det svenska laget har sovmorgon på lördagen. Efter frukost blir det genomgång, där man bland annat studerar videoupptagningar med det schweiziska spelet.

Därefter springer man och kör lite snabbhet för att få fart på kroppen innan det är dags för lunch. Sedan sätter sig laget i bussen till Leipzig. Det är en bussresa på cirka 40 minuter från spelarhotellet i Naunhof.

Vid 18-tiden har det svenska laget förhoppningsvis precis kvalificerat sig för final. Därefter äter man middag i hallen. Man kommer att avsluta med att titta på den andra semifinalen; Finland-Tjeckien.


Författare: Klas Pettersson