2006-03-12 21:41

Olsson bakom IKSU:s storseger

Norrlandsderbyt mellan IKSU och Boden blev en ensidig historia. IKSU var totalt överlägsna och tog hem den första kvartsfinalen med hela 9-0.

Inte förrän i slutet av den första perioden kom matchens första mål, då hemmalagets Sofia Olsson gjorde 1-0. Olsson hann även med att sätta 2-0 innan perioden var slut, och i början av den andra gjorde hon också 3-0. Även 5-0 kom från Sofia Olssons klubba, och med sina fyra mål var hon högst delaktig i IKSU storseger, 9-0 blev det till slut.

 IKSU

IBK Boden 1987 

9-0 (2-0, 2-0, 5-0)

 

Med 2-0 efter första perioden och 4-0 efter den andra, så hade IKSU en betryggande ledning med endast tjugo minuter kvar att spela. Men den som trodde att hemmalaget nu bara skulle spela av matchen bedrog sig, istället fortsatte bollarna att ramla in i Boden-kassen. IKSU gjorde snabbt både 5-0, 6-0 och 7-0, och i slutet av matchen gjorde laget även mål nummer åtta och nio.

- Att förlora med 9-0 är självklart inte kul. Vi gör en riktigt dålig laginsats, och kommer inte alls upp på den nivå vi måste vara på för att rubba IKSU på deras hemmaplan. Samtidigt ska det sägas att IKSU spelar bra och har fart på bollen, menar Bodens tränare Susanne Ahlman.

Det blev alltså storseger för hemmalaget, och Boden har en del att fundera på inför nästa match lagen emellan.

- Vi måste upp en nivå, och hålla oss till vår taktik och matchplan. Gör vi det så kan vi definitivt störa IKSU, resonerar Ahlman.

 


Författare:

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>