2006-05-24 00:16

VM-kortisar

VM-nyheter i korthet om avgörandet i svenskarnas pingisturnering, viktiga matcher på onsdagen, ”Frasse” blev Globall och sponsorer som skänker nya tröjor till Singapore.

Fischerström inne i ett stim
Peter Fischerström hade en lyckad tisdag. Först vann han femkampen i Köpenhamn tillsammans med materialförvaltaren Tomas Fransson. Senare samma dag vann han VM-lagets pingisturnering i par med Andreas Hedlund.

Många avgöranden på onsdagen
Onsdagen blir en viktig dag i VM-gruppspelet. I A-VM står semifinalplatser på spel såväl i mötet Schweiz-Danmark som i Lettland-Tjeckien. I grupp 2 möts dessutom nollpoängarna Ryssland och Italien. I B-VM handlar matchen Storbritannien-USA om att undvika nedflyttningsmatchen.

”Frasse” blev Globall
Materialförvaltaren för det svenska laget, Tomas Fransson, gifter sig i juni. Därför överraskade lagkamraterna honom när det svenska laget kom till Baltiska hallen. Överraskningen var att han fick ta på sig VM-maskoten Globalls dräkt och showa för (den inte alltför stora) publiken.


Puma och NeH ger Singapore nya tröjor

Singapores VM-lag hängde ut sina matchtröjor för vädring. Tröjorna blev inte bara vädrade, utan dessvärre även stulna. Nu har SIBF:s sponsorer Puma och NeH gått in och tagit fram nya tröjor till asiaterna som dessutom ser ut att spela sig till förnyat kontrakt i B-VM.


Författare: Klas Pettersson