2006-05-02 09:39

Finsk mästarmålvakt till AIK

Mästarlaget AIK presenterade på tisdagen en ersättare till målvakten Kenneth Lundqvist. Ny i AIK-truppen kommande säsong blir Henri Korhola som för några veckor sedan blev finsk mästare med Espoon Oilers.

Kenneth ”Kekke” Lundqvist gjorde ett strålande slutspel och var starkt bidragande till att AIK kunde ta SM-guld. När ”Kekke” nu slutar ersätts han av en annan målvakt som ledde sitt lag till guld den gångna säsongen: Henri Korhola från Espoon Oilers.

– AIK är ett mycket bra lag och det finns en stor möjlighet för mig att vinna ett SM-guld nästa säsong. Det ska bli riktigt spännande att spela för AIK, säger Henri Korhola.

23-åringen är en storväxt målvakt (193 cm, 98 kg), vars styrkor är placeringssäkerheten och spelförståelsen. I grundserien i finska Salibandyliiga hade Korhola en räddningsprocent på 83,08 vilket räckte till en tolfteplats. I svenska elitserien överträffades motsvarande notering bara av Faluns finske målvakt "Papu" Sintonen.

– Korhola har många spännande egenskaper. Eftersom han dessutom fortfarande är en relativt ung målvakt, så finns det en stor hunger hos honom. Han jagar så klart fler framgångar, efter det finska guldet i april, säger Johan Nilsson, sportchef i AIK.

Korhola är ett av tre målvaktsnamn i den finska 30-mannatruppen till VM.


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>