2006-05-10 15:26

A-landslagsdebut för Fredrik

Jönköpingsbacken Fredrik Holtz kommer att göra A-landslagsdebut under VM. Han har spelat för det svenska U19-landslaget men nu har han bestämt sig för att försvara de tyska färgerna i fortsättningen.

Precis som storebror Kristian Holtz har Fredrik spelat i Sveriges U19-landslag. Familjens rötter fick Kristian att välja det tyska A-landslaget inför VM 2002. Nu har även Fredrik Holtz valt att spela för Tyskland.
 
– Det är ett beslut som jag har kommit fram till och det känns bra. Det ska bli riktigt kul att spela VM, säger Fredrik till innebandy.se.

Fredrik Holtz är den enda spelaren med elitserierutin i den tyska VM-truppen.

– Målet är att vi ska hänga kvar i A-divisionen. Mot Danmark ska vi kunna vinna, säger Fredrik.

Näst efter Sverige är Tyskland det lag som har haft jämnast placeringsserie i VM-historien: 8-8-9-8-8. Lyckas man förlänga sviten av åttonde- och niondeplatser innebär det att man får spela A-VM även om två år.

Det tyska laget är verkligen en familjeangelägenhet för Holtz-familjen från Mora. Förutom bröderna Fredrik och Kristian ute på planen är pappa Friedrich assisterande tränare och mamma Sonja är materialförvaltare.

Precis som Sverige inleder Tyskland mot Danmark. Detta eftersom Holtz & Co står är spellediga den första VM-dagen. Därefter väntar matcher fyra dagar i rad mot Schweiz, Sverige och Norge i nämnd ordning.

Före VM laddar Tyskland upp med ett kortare läger. Laget samlas i Skåne den 18 maj och bland annat ska man spela ett par träningsmatcher.

Att spela mot Sverige är förstås speciellt för Fredrik Holtz. Jönköping har ju en kvartett VM-spelare i blågult (dessutom är Jik representerade i Finland i form av Raine Laine).

Fredrik Holtz har spelat i Jönköping två säsonger. Före VM kommer han att bestämma sig om sin framtid. Han avslöjar dock att det inte blir någon fortsättning i Jik.


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>