2015-06-09 10:00

Pantamera stolt huvudsponsor till Svensk Innebandy


Returpacks vd Bengt Lagerman tillsammans med Svensk Innebandys generalsekreterare Göran Harnesk. Foto: Returpack

Returpack är, genom varumärket Pantamera, ny huvudsponsor för Svensk Innebandy. Samarbetet ska skapa möjligheter för dagens och morgondagens innebandyspelare att ta ansvar för ett hållbart samhälle.

En grundtanke med det nya stora samarbetet är att öka medvetenheten i frågor om hållbarhet och återvinning, och pantning i synnerhet.

– Att samarbeta med Svensk Innebandy stärker en långsiktig satsning på barn och ungdomar, en av våra viktigaste målgrupper, säger Bengt Lagerman, vd på Returpack.

Samarbetsavtalet är skrivet på två år med option på ytterligare förlängning. Avtalet bygger på en gemensam värdegrund där likabehandling, jämställdhet och individuell utveckling står i fokus.

Vi har flera gemensamma nämnare som både vi och Returpack står bakom och drivs av. Därför känns det oerhört spännande att vi nu ska samarbeta, säger Göran Harnesk, generalsekreterare för Svensk Innebandy.

Från och med säsongen 2015/16 döps distriktsserierna för unga 12 till 18 år runt om i landet till Pantamera. Dessutom ska Returpack och Svensk Innebandy samarbeta digitalt och kring landslag.

Innebandy är utövarmässigt Sveriges största inomhussport med över 120 000 licensierade spelare och är dessutom näst efter fotbollen den största lagsporten i landet. Sammanlagt spelar över 500 000 människor i Sverige innebandy i någon utsträckning.

– Att samarbeta med svensk idrott känns viktigt för oss eftersom vi inom idrotten möter både nya och gamla panthjältar. Vi är stolta över att bidra till det svenska idrottsundret, säger Bengt Lagerman.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>