2015-06-13 07:31

Kaptenens förväntningar på lägret i Barcelona


Josefina Eiremo ser fram emot lägret i Barcelona. Foto: Per Wiklund

Under lördagen flyger landslaget till Barcelona för ett fem dagar långt läger. Ett annorlunda – men uppskattat – upplägg, enligt lagkaptenen Josefina Eiremo. 

VM-satsningen är i full gång för Sveriges damer, och i december vill de ta sitt femte raka guld. Men vägen dit är lång och det krävs att gruppen är unison. Den resan startade för längesedan, och nu fortsätter den – i Barcelona.

– Det känns grymt lyxigt. Vi har haft liknande läger i juni tidigare VM-år, men då har vi varit i Sverige med samma upplägg. Nu försöker vi få ihop gruppen ännu mer. Vi tränar andra saker än innebandy. Och att det läggs i Barcelona är bara att tacka och ta emot. Det är en fantastisk stad som har allt att erbjuda. Men när vi gör en sådan här grej spelar det ingen roll var vi är. Syftet är att ha kul tillsammans, säger Sveriges lagkapten Josefina Eiremo.

Under lördagen samlas laget på Arlanda för en föreläsning, sedan flyger de ner till sydligare breddgrader. Där väntar träning och umgänge fram till onsdag.

– Vi lär känna varandra ännu bättre. Vi får göra saker ihop och skratta. Det kommer att vara aktiviteter där vi får samarbeta. Men det handlar även om den egna tiden, att bara umgås. Ju bättre vi känner varandra och ju tryggare vi är desto mer kommer det att spegla av sig på innebandyplanen, säger Eiremo.

Följ landslagslägret på www.innebandy.se och Svensk Innebandys sociala medier: 
Facebook: Svenska Innebandyförbundet
Twitter: Svensk Innebandy
Instagram: svenskinnebandy
Youtube: Svensk Innebandy
Snapchat: sweFloorball


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>