2015-06-17 12:50

Därför var landslagets Barca-läger lyckat


Andreas Lundmark åker från Barcelona med positiva känslor. Foto: Anton Rosenblad

Förväntningarna infriades och syftena lyckades. Så här summerar förbundskapten Andreas Lundmark landslagslägret i Barcelona. 

Uppladdningen inför VM i Tammerfors i december fortsatte på ett annorlunda sätt för landslaget. I stället för ett innebandyläger valde ledningen att åka till Barcelona med laget. Syftet var helt enkelt att gruppen skulle lära känna varandra bättre – men det fanns också andra tankar från förbundskapten Andreas Lundmark. Och förväntningarna infriades.

– Ja, det tycker jag att de gjorde. Framför allt handlade det om att jag har fått en bredare bild av varje individ. Det är den stora grejen för mig. Jag är van att se dem som innebandyspelare. Nu får jag se hela spelaren. Det var syftet från min sida, säger Andreas Lundmark.

Hård träning har blandats med samarbetsövningar, tävlingar och rent umgänge. Ett lyckat koncept enligt spelarna. Och Lundmark poängterar att det är otroligt viktigt att gruppen lär känna varandra bättre inför höstens utmaningar.

– Vi har jobbat med relation, inspiration och med träningen i en annan miljö. Vi har pratat träning, vi har haft en föreläsning om träning. Känslan är att de är inspirerade.

Hur viktigt tycker du att det är med ett sådant här läger?
– Så här direkt inpå känns det som jag skulle göra om det. Som klubblagstränare är det mer naturligt att göra sådant här, då träffar man gruppen hela tiden. I landslaget är det annorlunda. Så ja, det här är extremt viktigt. Vi skapar något positivt från stabens sida och för gruppen som helhet.

Lundmark menar att den här sortens läger hjälper honom mycket i arbetet framöver. När han nu har en bättre relation med spelarna är det lättare att ställa krav och veta var gränsen går. Då blir också nivån bättre – och om gruppen lär känna varandra bättre blir det också högre i tak.

Nästa gång landslaget samlas är i Finnkampen andra helgen i september. Fram till det ska Lundmark ge spelarna feedback och ha kontakt med respektive spelares tränare.

– Sedan börjar vi om och kör i gång med innebandyn inför VM. Vi har två läger, sedan ska VM-truppen tas ut. De här spelarna och några till är nära, det är dem vi kommer att koncentrera oss extra på de första omgångarna i höst.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>