2014-06-13 13:15

Sveriges första VM-kval någonsin - här är motståndet

Inför dam-VM i Finland i december 2015 ska ett svenskt innebandylandslag för första gången någonsin kvala. Kvalet har nu lottats och Sverige har hamnat i en grupp med Polen, Tyskland, Holland och Estland.


Jenny Gustafsson och Sandra Mattsson jublade när Sverige vann VM-finalen 2013 mot Finland. Till nästa VM ska Sverige åka till Polen för att kvala. Foto: Per Wiklund

I februari 2015 (vecka 6) spelar de regerande världsmästarinnorna Sverige sitt VM-kval i polska Poznan. Finland, som är värdnation för VM 2015, är direktkvalificerat. Resterande 23 nationer gör upp om 15 platser.

Sverige möter Polen, Tyskland, Holland och Estland – tre av länderna tar sig till VM. Dessutom kommer de två bästa fyrorna i europakvalen kvalificera sig.

Jag tycker det är roligt med kval, det blir en ytterligare press och det gillar jag. Naturligtvis ska vi gå vidare men för mig personligen och landslaget i stort är det bra att få den här samlingen. Vi kommer att kunna träna olika detaljer och även jobba med att få ihop gruppen. Det är bra med många matcher och det är även nyttigt för de här mindre nationerna att få möta toppnationerna, säger Sveriges förbundskapten Andreas Lundmark.


Författare: Sebastian Nurmi

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>