2013-06-26 12:55

Mikael Karlberg byter U19-herr mot A-landslaget

Mikael Karlberg avslutar sitt uppdrag som assisterande förbundskapten för U19-herrlandslaget, och blir istället läktarcoach och analysansvarig för herrlandslaget. Avtalet sträcker sig över VM i Göteborg 2014.Mikael Karlberg är herrlandslagets nye läktarcoach/analysansvarig. Foto: Per Wiklund.


Skillnaden mellan Mikael Karlbergs roll och den som Robert Bodén hade tidigare, är främst att Karlberg inte kommer att ha något scoutingansvar gällande spelare i SSL. Det ansvaret ligger helt på Jan-Erik Vaara och Ulf Hallstensson. Skillnaden är också att Mikael på ett tydligare sätt är ansvarig för analys av motståndarna.

- Mikael blir den sista pusselbiten i den ledarstab som ska vinna guld i Göteborg 2014. En ledarstab som håller världsklass på alla positioner, säger Svensk Innebandys landslagschef Emil Persson och fortsätter: 

- Mikael har under ett antal VM följt den internationella utvecklingen på nära håll genom sitt uppdrag som ansvarig för VM-analyserna. Och i den allt tuffare konkurrensen från de övriga nationerna så blir det väldigt viktigt för oss att hela tiden ha koll på vår omvärld. I det arbetet kommer även Mikael att få hjälp av ett antal SSL-tränare som bjuds in till herrlandslagets turneringar. 

Mikael Karlberg är förväntansfull inför uppdraget.

- Jag gillar att vara noggrann så förhoppningsvis kan jag hitta detaljer hos motståndare som kan gynna landslaget både på kort och på lång sikt. Jag ska serva förbundskaptenerna med nyttig information inför matcherna, vara ett bra bollplank under matcherna och inte minst göra värdefulla analyser efter matcherna, säger Karlberg och kommenterar Jan-Erik Vaara och Ulf Hallstensson:

- Jag har jobbat med Ulf under ett år i AIK tidigare. Vaara har jag kamperat med under Finnkampen i Borås i februari. De två utgör en bra kombination och verkar trivas tillsammans. Det ska bli kul att jobba ihop med dem. Förhoppningsvis kan jag vara med och bidra till att Sverige fortsätter vara världsledande och vinner VM-guld i Göteborg 2014. 

Herrlandslagets ledarstab:
Jan-Erik Vaara, förbundskapten
Ulf Hallstensson, assisterande förbundskapten
Mikael Karlberg, läktarcoach/analysansvarig
Annika Wegnebring, team manager
Linda Sandersson, sjukgymnast
Jörgen Karlsson, materialförvaltare


 Fakta Mikael Karlberg:
 Född:
4 mars 1976
 Bostadsort: Malmö
 Aktuell: Ny läktarcoach och analysansvarig i herrlandslaget

 Utbildning: Idrottspedagogik, Högskolan i Halmstad, SIBF:s
 Elittränarutbildning 2001/02
 Tidigare tränaruppdrag: Halmstad IBK 1998-99, 
 Hässelby/Kälvesta IBK 1999-02, Visby IBK 2002-04, AIK
 2004-2008, FC Helsingborg 2008-2011, IK SödraDal 2011-
 12, Malmö FBC 2012-

 


Författare: Daniel Karlsson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>