2013-06-11 14:00

Klart med ny team manager

Svenska herrlandslaget har gjort klart med en ny team manager. 27-åriga Annika Wegnebring påbörjar sitt uppdrag i augusti och avtalet är skrivet till och med våren 2015.

- Det här är något helt nytt så jag är både spänd och förväntansfull. Framförallt ska det bli väldigt roligt, säger Annika Wegnebring som både har erfarenhet av att utöva och arbeta med innebandy.

- Jag har spelat innebandy sedan tolvårsåldern men slutade för ett par år sedan. Jag blev ju aldrig någon stjärna, men jag tyckte det var väldigt roligt, säger hon.

Efter avslutad gymnasieutbildning gick Annika Wegnebring en skidlärarutbildning i Åre för att sedan börja på Bosön Idrottsfolkhögskola. Där gick hon den tvååriga idrottskonsulentlinjen, som sedan resulterat i nyttig arbetserfarenhet.

- Först fick jag jobb på AIK Innebandy där jag arbetade med deras dam-, ungdomslag och skolverksamhet i ungefär tre år. Sedan augusti 2012 har jag arbetat som föreningsutvecklare på SISU Idrottsutbildarna i Stockholmsidrotten. Jag gillar utveckling och det är oerhört kul att först ha varit verksam i en innebandyförening och nu befinna mig på andra sidan och på olika sätt stötta föreningarna, säger Wegnebring.

I rollen som team manager hoppas hon kunna bidra med god service och ordning och reda till landslaget.

- Som person är jag positiv, strukturerad och flexibel. Jag har tidigare arbetat i kundtjänst och i reception så jag är van vid att lösa problem, säger hon och blickar framåt:

- Jag känner mig trygg i att hitta min roll och plats i landslaget. VM i Göteborg 2014 är höjdpunkten och då ska allting fungera perfekt.

Svensk Innebandys landslagschef Emil Persson är nöjd med rekryteringen.

- Med Annika får vi en team manager som passar perfekt för den profil vi söker. En noggrann och ambitiös kvinna som blir en viktig pusselbit i den ledarstab som ska vinna guld i Göteborg 2014. Hon är van vid en hög kravbild och har en bred erfarenhet från idrottsvärlden. Jag är väldigt nöjd över att Annika vill vara med på den här resan.


  Fakta Annika Wegnebring
 
  Född: 6 dec 1985
  Bostadsort: Stockholm
  Utbildning: Svenska skidlärarlinjen, Åre, Idrottskonsulentlinjen, Bosön
  Idrottsfolkhögskola
  Yrke: Föreningsutvecklare på SISU Idrottsutbildarna, Stockholmsidrotten
  Aktuell: Ny team manager för herrlandslagetFörfattare: Daniel Karlsson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>