2013-06-27 11:15

Hermine Dahlerus fortsätter i U19-landslagsledningen

Hermine Dahlerus har valt att fortsätta sin roll som team manager/assisterande förbundskapten i U19-damlandslaget. Avtalet sträcker sig över U19-VM i maj 2014 som spelas i Polen.Hermine Dahlerus siktar på VM-guld i Polen där U19-VM avgörs 2014. Foto: Daniel Karlsson.


Under förra året skrev Hermine Dahlerus på ett ettårigt avtal för att känna sig för och bilda sig en uppfattning om rollen. Nu väljer hon att fortsätta.

- Det är väldigt roligt att Hermine fortsätter sitt uppdrag inom landslagsverksamheten och U19-dam. Hon har under året som gått växt in i sin ledarroll, vilket är viktigt att få göra i början av sin ledarkarriär. Jag är övertygad om att vi kommer få se en Hermine som blommar ut i sin ledarroll under det kommande året. Hon besitter en enorm kunskap som blir viktig i jakten på att ta tillbaka VM-guldet i maj nästa år, säger Svensk Innebandys landslagschef Emil Persson.

Hermine beskriver hennes första år som team manager/assisterande förbundskapten som utmanande och inspirerande.

- Det var ett stort steg att gå från att spela, till att stå vid sidan av planen. Att förmedla istället för att visa på planen. Jag har fått se och lära hur Peter (Wallin) och Åsa (Karlsson) arbetar samtidigt som det varit en del praktiska saker att hålla koll på. Det har varit kul och lärorikt, säger Dahlerus och blickar framåt:

- Det blir intressant att se hur 95:orna funkar i en VM-turnering. Det finns även en hel del 96:or som vi inte har träffat ännu. Vi siktar självklart på VM i Polen 2014 där vi vill vinna guld.


Författare: Daniel Karlsson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>