2013-06-06 08:15

Dags för damlandslagsläger i Köping

Under torsdagen reser damlandslaget till Köping där de samlas för läger till och med söndag. Lägret kommer förutom träningar och teoripass varvas med olika typer av aktiviteter i syfte att svetsa samman gruppen.

Förbundskapten Curt Söderström betonar att teambuilding är en viktig del att arbeta med för landslaget.

- Vi kommer genomföra ett antal lagaktiviteter där spelarna jobbar tillsammans i sina femmor, bland annat i samarbete med kanot- och bågskytteföreningen i Köping. Vi har väldigt många individualister men vi måste få dem att samverka tillsammans. Den potentialen finns hos alla i gruppen och är en nyckel för att nå framgång i VM.


Brottning, kanot och bågskytte är några av aktiviteterna som damlandslaget kommer prova på under lägret i Köping 6 till 9 juni. Foto: Per Wiklund.

Programmet i korthet:

Torsdag: Landslaget samlas på hotellet i Köping vid lunchtid. Efter lunch och presentation på hotellet åker laget till Kolsva där de ska pröva på brottning. Dagen avslutas med att John Jansson, idrottspsykologisk tränare för damlandslaget, håller föreläsning.

Fredag: Dagen inleds med promenad och frukost. På förmiddagen (9.30-11.30) tränar damlandslaget i Ullvihallen. Efter lunch på hotellet är det dags för ny aktivitet.
Lördag: Efter morgonpromenad och frukost genomförs landslagets andra träning i Ullvihallen. När spelarna har ätit lunch på hotellet beger de sig mot lördagens aktivitet där landslagsdamernas talanger i kanot ska testas.

Söndag: Lägrets sista dag inleds i vanlig ordning med morgonpromenad och frukost. På förmiddagen står bågskytte på schemat. Efter lunch hålls en kortare avslutning innan ledare och spelare gör sig redo för hemresor.


Författare: Daniel Karlsson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>